Elf verschillende clubs leveren bijdrage aan Elftal van de Week

Reacties

Het VI Elftal van de Week van de twintigste speelronde in de Eredivisie bestaat - opmerkelijk genoeg - uit spelers van elf verschillende clubs. Het meest opvallend zijn de uitverkiezingen van aanvallers Dani Schahin en Oussama Assaidi, die bij respectievelijk laagvliegers Roda JC Kerkrade en FC Twente spelen.

Elf verschillende clubs leveren bijdrage aan Elftal van de Week

In het doel dankt Lars Unnerstall van VVV-Venlo zijn uitverkiezing aan een prima wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion. Mede dankzij het soevereine optreden van de Duitser gingen de Limburgers er met een niet helemaal terechte 0-1 overwinnig vandoor tegen NAC Breda, Unnerstall kreeg een 7,5. Datzelfde cijfer ging naar de rechtsback van het VI-elftal, die dit weekend met zijn ploeg eveneens een veelbesproken overwinning boekte. Santiago Arias en PSV wonnen (ondanks het 'schijtbakkenvoetbal', zoals Gertjan Verbeek het noemde) met 0-2 bij FC Twente.

Op links is de keuze gevallen op SC Heerenveen-back Denzel Dumfries. Een week nadat hij op bezoek bij Vitesse een elleboogstoot van Tim Matavz kreeg én onzedelijk werd betast door Matt Miazga, onderscheidde hij zich vrijdag op sportief vlak. Tegen zijn oude ploeg Sparta Rotterdam tekende hij voor de winnende 2-1. Het defensieve centrum bestaat uit twee spelers die dit weekend níét wisten te winnen. Philippe Sandler ging met PEC Zwolle thuis onderuit tegen Vitesse, Matthijs de Ligt kwam met Ajax niet verder dan 0-0 tegen FC Utrecht. Met respectievelijk een 7,5 en een 7 maakten zij desondanks behoorlijk veel indruk.

Op het middenveld twee jonge pareltjes. Ludovit Reis gaf met FC Groningen een 3-1 voorsprong uit handen tegen Heracles Almelo (3-3), maar verdiende met zijn goede spel een plek in het Elftal van de Week. Datzelfde geldt voor Chelsea-huurling Mason Mount van Vitesse, die met een beauty bijdroeg aan de zege van zijn ploeg in Zwolle. Alireza Jahanbakhsh van AZ (in de 0-2 zege bij Willem II goed voor een goal en een assist) completeert het middenrif.

Voorin prijken dus de namen van Assaidi en Schahin. De vleugelflitser van FC Twente was (ondanks het verlies tegen koploper PSV) een plaag voor de Eindhovense defensie, terwijl de Duitse spits van Roda JC met zijn 2-1 de matchwinner was tegen Excelsior. De laatste speler is tevens onze Speler van de Week: Steven Berghuis was door zijn heldenrol bij Feyenoord de absolute uitblinker van dit weekend.Voor de volledigheid: de zeven clubs die géén speler leveren aan het Elftal van de Week zijn Sparta Rotterdam, NAC Breda, Heracles Almelo, FC Utrecht, ADO Den Haag, Excelsior en Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.