Speler van de Week: Berghuis, de man om wie alles draait bij Feyenoord

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze speelronde blonk Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis het meest uit.

Speler van de Week: Berghuis, de man om wie alles draait bij Feyenoord

Feyenoord had het zondag voor rust lastig met het bezoekende ADO. Na rust werden de gasten op de knieën gedwongen. Berghuis was, niet voor het eerst dit seizoen, de grote man aan de kant van de Rotterdammers.

Met een assist stelde Berghuis eerst Tonny Vilhena in staat de score te openen, om vervolgens zelf met een fraaie goal de marge naar twee te tillen. Ook bij het derde en laatste doelpunt van Feyenoord was Berghuis betrokken, als aangever van Jens Toornstra.

De 26-jarige Oranje-international is na zondag gedeeld topscorer van de Eredivisie. Net als Hirving Lozano staat hij op twaalf treffers. Tel er zijn zes assists bij op en een volgend klassement wordt ook aangevoerd door Berghuis, samen met David Neres (acht goals, tien assists) is Berghuis immers ook de MVP van de Eredivisie.

Als Feyenoord dit seizoen in het nauw zit, moet Berghuis steeds optreden als redder in nood. De aanvaller pakt ook graag die verantwoordelijkheid en toont daarbij de mentaliteit die een titelverdediger past. Want nog zwetend van zijn prima optreden in De Kuip stelde Berghuis al dat het nóg beter moet. Woensdag wacht immers PSV alweer in een voor Feyenoord cruciaal duel. Als er verloren wordt is het seizoen voorbij, bij een overwinning ligt de weg naar bekerwinst open. En dan is het fijn dat je belangrijkste speler in vorm is.

'Gelukkig voor Feyenoord heeft Newcastle niet voor Berghuis aangeklopt'

Topvijf van de week

Achter Berghuis wordt de topvijf van speelronde 20 gecompleteerd door spelers die al langer uitblinken. Dit weekend gaven zij een vervolg aan hun goede prestaties. Zo was Oussama Assaidi continu dreigend tegen PSV en had Alireza Jahanbakhsh een flink aandeel in de zege van AZ bij Willem II. Lars Unnerstall toonde eens te meer een uiterst betrouwbare goalie te zijn en Phillipe Sandler onderschreef zijn ontwikkeling als verdediger nog maar eens.


Speler ClubCijfer
1. Steven BerghuisFeyenoord7,5
2. Oussama AssaidiFC Twente7,5
3. Alireza JahanbakhshAZ7,5
4. Lars UnnerstallVVV-Venlo7,5
5. Philippe SandlerPEC Zwolle 7,5

Algemeen klassement

Nog altijd is Ryan Thomas redelijk soeverein lijstaanvoerder. Jeroen Zoet, de Speler van de Week van de vorige speelronde, klom naar een tweede plek, die hij nu deelt met Jahanbakhsh en David Neres. Berghuis is op plek zeven de hoogst geklasseerde Feyenoorder.


Speler ClubGemiddelde
1. Ryan ThomasPEC Zwolle6,84
2. Jeroen ZoetPSV6,66
Alireza JahanbakhshAZ6,66
David Neres Ajax6,66
5. Fredrik MidtsjøAZ6,62
Frenkie de JongAjax6,62
7. Steven BerghuisFeyenoord6,61
8. Hirving Lozano PSV6,56
9. Santiago Arias PSV6,53
10. Marco van GinkelPSV6,5
Hakim ZiyechAjax6,5
12. Luuk de JongPSV6,46
Nicolai JørgensenFeyenoord6,46
14. Luigi BruinsExcelsior6,43
15. Jürgen Locadia *PSV6,42
Milot RashicaVitesse6,42
17. Donny van de BeekAjax6,39
Jordy de WijsExcelsior6,39
19. Oussama AssaidiFC Twente6,38
Marco BizotAZ6,38
Simon GustafsonRoda JC Kerkrade6,38

* = Locadia is inmiddels vertrokken naar Brighton & Hove Albion

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.