El Ahmadi over rode kaart Berghuis: 'Niet slim'

Karim El Ahmadi heeft na afloop van de verloren topper bij PSV (1-0) diverse verbeterpunten bij de Rotterdammers benoemd. Hij sprak van een gebrek aan scherpte in de beginfase, het gebrek aan doortastendheid voor de goal na rust en noemde de actie van Steven Berghuis niet slim.

Feyenoord kwam in Eindhoven al na twee minuten op achterstand door een fraaie volley van Gastón Pereiro. PSV was in de beginfase überhaupt de betere ploeg. 'We begonnen zeker niet goed', beaamde El Ahmadi voor de camera's van FOX Sports. 'Het was veel te slap, daarna groeien we in de wedstrijd en krijgen we een beetje kansen. Toch komen we wéér zo snel achter. En dat terwijl we elkaar nog hadden gewaarschuwd dat ze erop zouden klappen. Als we het lang op 0-0 hadden gehouden, was het publiek waarschijnlijk gaan morren.'

Vervolgens raakte Feyenoord Berghuis kwijt na een domme actie. Met geel op zak trok hij opzichtig aan het shirt van Jorrit Hendrix, waardoor hij al in de 43ste minuut moest inrukken. 'Niet slim als je al geel hebt, want hij kan 'm geven', doelde de Feyenoord-captain op arbiter Björn Kuipers. 'Na die rode kaart dachten we even dat er niks meer te halen was.'

Maar in de rust ontstond er nieuwe hoop. 'Het stond maar 1-0. Dat gaf ons kracht. We hebben de tweede helft ook gedomineerd en kansen gecreëerd. Alleen moeten we dan wel scoren. Het is jammer dat we onszelf niet belonen. We hebben wel karakter getoond. Toch is deze nederlaag onnodig.'