EK-ganger Bödvarsson onderdeel van revolutie Wolves

Reacties

Jón Dadi Bödvarsson maakt de overstap van 1. FC Kaiserslautern naar Wolverhampton Wanderers. De IJslandse aanvaller (24), die met zijn land in de kwartfinale van het EK werd uitgeschakeld door Frankrijk (5-2), tekent voor drie seizoenen bij de club uit het Championship.

EK-ganger Bödvarsson onderdeel van revolutie Wolves

Bödvarsson speelde alle duels op het EK en maakte de openingsgoal in het gewonnen groepsduel met Oostenrijk (2-1). Hij hield bovendien voormalig Heerenveen-spits Alfred Finnbogason het hele toernooi uit de basis.

Afgelopen seizoen speelde Bödvarsson (op de foto rechts) vijftien duels in de Tweede Bundesliga, waarin hij twee doelpunten maakte. Daarvoor was hij drie jaar actief voor het Noorse Viking FK, dat hem uit zijn vaderland wegplukte.

Voor Wolves is de IJslandse centrumspits niet de enige versterking van de laatste dagen. De Portugezen Sílvio (Atlético Madrid), Hélder Costa (Benfica, huur) en João Teixeira (Benfica, huur) maakten eerder de overstap naar Wolverhampton, dat sinds eind juli in handen is van het Chinese Fosun Group. Gesteund door miljoenen uit China wil de club op korte termijn weer terug naar de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.