Zenga moet Chinese Wolves naar Premier League leiden

Reacties

De Chinese overname van Wolverhampton Wanderers heeft ook op het trainersfront gevolgen. De Engelse Championship-club heeft Walter Zenga aangesteld als opvolger van de vrijdagavond ontslagen Kenny Jackett.

Zenga moet Chinese Wolves naar Premier League leiden

De 54-jarige Welshman leidde Wolverhampton Wanderers in het seizoen 2013/14 terug naar het Championship door kampioen van de League One te worden, maar sindsdien stagneerde de ontwikkeling. Afgelopen seizoen zat promotie naar de Premier League er niet in met de veertiende plaats. Een jaar eerder lukte dat ook niet, toen de drievoudig kampioen van Engeland als zevende eindigde en zo de play-offs misliep.

Met Zenga aan het roer hoopt de nieuwe clubleiding wel terug te keren op het hoogste niveau, waar de Wolves in 2010/11 voor het laatst acteerden. De 56-jarige oud-doelman van Italië en Internazionale werkte de laatste jaren, uitgezonderd een korte periode bij Sampdoria (foto), vooral in het Midden-Oosten. In het begin van zijn trainersloopbaan veroverde Zenga de titel met zowel Steaua Boekarest (2005) als Rode Ster Belgrado (2006).

Algemeen directeur Jeff Shi denkt dat Zenga in staat is de droom van een terugkeer naar de Premier League te verwezenlijken. 'Hij heeft een uitstekend track record als speler en trainer en heeft enorm veel ervaring. Walter is enorm gepassioneerd en leeft voor het voetbal. Hij is vastberaden te slagen in alles wat hij doet'. Om dat doel te verwezenlijken krijgt Zenga op korte termijn flink wat nieuwe spelers tot zijn beschikking, waaronder een aantal van Benfica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.