Eiting profileert zich nadrukkelijk bij eenvoudige oefenzege Ajax

Reacties

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Qatar envoudig gewonnen. Na snelle goals van Siem de Jong en Lassina Traoré bood AS Eupen, de vervanger van de aanvankelijke tegenstander Galatasaray, weinig tegenstand meer. Carel Eiting profileerde zich met twee assists.

Eiting profileert zich nadrukkelijk bij eenvoudige oefenzege Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
AS Eupen
AS Eupen

Trainer Erik ten Hag greep het oefenduel met Eupen aan om reserves en spelers van Jong Ajax aan het werk te zien. Ook in die onwennige samenstelling waren de Amsterdammers veel te sterk voor de nummer dertien van de Belgische competitie. Al vroeg in het duel raakte Traoré de binnenkant van de paal, nadat Razvan Marin de bal goed had klaargelegd voor de achttienjarige spits.

Het was al de tweede grote kans voor Ajax, nadat Naci Ünüvar de bal eerder al net naast de paal had geschoten na een combinatie met Siem de Jong. Het was uiteindelijk de routinier die het enorme overwicht uitdrukte in de score. Na een prachtige voorzet met buitenkant links van Eiting tikte De Jong, nota bene aanvoerder, de bal bij de tweede paal binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eiting, in de eerste seizoenshelft basisspeler bij Jong Ajax nu hij hersteld is van zijn knieblessure, bleef zich ook daarna profileren. In de 33ste minuut kon de 21-jarige middenvelder zijn tweede assist bijschrijven, toen Traoré raak kopte uit zijn corner. Vlak voor rust bracht de linkspoot met een prima pass Ünüvar in stelling, maar de omhaal van het zestienjarige talent pakte niet uit zoals hij in gedachten had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het centrale duo Perr Schuurs-Edson Álvarez had ondertussen weinig te vrezen van Eupen, dat Ajax ook na rust alle ruimte gaf om te voetballen en zelf slechts sporadisch gevaarlijk werd. Goals vielen er niet meer. Danilo dacht na wéér goed voorbereidend werk van Eiting te scoren, maar stond buitenspel. Kenneth Taylor profiteerde niet van Belgisch gerommel achterin.

Lang
Helemaal zorgeloos was de avond niet voor Ajax. De in de basis begonnen Noa Lang verstapte zich in de slotfase lelijk en moest zich laten behandelen aan een blessure. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat Ryan Babel werd aangetrokken als extra optie voorin. De Oranje-international komt overigens niet meer naar Qatar, waar Club Brugge zaterdag de tegenstander is tijdens het tweede oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.