Dest verlaat vanwege politieke spanningen trainingskamp Ajax

Reacties

Sergiño Dest heeft het trainingskamp van Ajax verlaten en is op de weg terug naar Nederland. De Amerikaans international voelde zich vanwege de politieke spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten niet meer comfortabel in Qatar.

Dest verlaat vanwege politieke spanningen trainingskamp Ajax
© Pro Shots

Dest is op eigen verzoek in het vliegtuig gestapt en zal zich bij terugkeer in Nederland aansluiten bij de selectie van Jong Ajax. De rechtsback was tijdens het trainingskamp al geregeld afwezig op de trainingen, maar dit had met fysieke redenen, en niets met de politieke situatie te maken.

De Amerikaanse voetbalbond zette al eerder een streep door een trainingskamp van de nationale ploeg in Qatar. De ploeg slaat nu de tenten op in Bradenton, Florida, maar gaat mogelijk een andere keer nog naar Qatar. 'We kijken samen met de Qatar Football Association naar een oplossing in de toekomst, zodat ons team alsnog gebruik kan maken van de Qatarese faciliteiten en gastvrijheid van wereldklasse', schreef de Amerikaanse bond.

De spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten zijn flink opgelopen na de liquidatie van de Iraanse generaal Qassem Soleimani door de VS.

'Dest waande zich een doelwit in Qatar'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.