Eiting meldt zich ziek voor eerste competitiewedstrijd FC Volendam

Reacties

Carel Eiting ontbreekt vrijdagavond bij FC Volendam, dat thuis tegen Vitesse het nieuwe Eredivisie-seizoen opent. De op een transfer hopende middenvelder heeft zich ziek gemeld, meldt ESPN in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd. 

Eiting meldt zich ziek voor eerste competitiewedstrijd FC Volendam
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Het is de tweede keer in korte tijd dat Eiting (25) zichzelf ziek meldt. Eerder deed hij dat in de voorbereiding; toen miste de middenvelder de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk.

'Uit de ziekmelding van Carel werden ten onrechte allemaal conclusies getrokken', zei Volendams hoofdtrainer Matthias Kohler recent nog in een interview met VI. 'Het gebeurt wel vaker dat een speler een paar dagen ziek is. Daarna was hij gewoon weer terug bij de groep. Carel is een topprofessional die zijn verantwoordelijkheden als belangrijke speler en aanvoerder kent.'

Vrijdagavond kan Kohler tegen Vitesse geen beroep doen op Eiting, die deze maand graag nog een transfer naar FC Twente maakt. De middenvelder meent dat hij voor een vastgestelde afkoopsom van vier ton mag vertrekken, maar die bepaling staat volgens de clubleiding van Volendam niet in het arbeidscontract. De club besloot bovendien om de optie in het contract van Eiting te lichten, waardoor hij nu tot medio 2025 vastligt in het vissersdorp.

Volgens TC Tubantia lijkt het geschil over de clausule uit te lopen op een arbitragezaak bij de KNVB. Eerder stond Micky van de Ven bij de arbitragecommissie al tegenover Volendam. Destijds werd de club uit het vissersdorp in het gelijk gesteld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.