Eintracht Frankfurt gaat bod uitbrengen op Ache

Reacties

Ragnar Ache kan in de winterstop al naar Eintracht Frankfurt verkassen. De Duitse club gaat maandag een eerste bod uitbrengen op de spits van Sparta Rotterdam.

Eintracht Frankfurt gaat bod uitbrengen op Ache
© Pro Shots

Ache is geboren in Frankfurt en zijn vader woont er nog. De 21-jarige aanvaller heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit graag voor Eintracht te willen spelen en terug te willen keren naar de stad die hij op zijn tiende verliet. Die kans lijkt zich eerder dan verwacht voor te doen, nu technisch directeur Fredi Bobic van de huidige nummer elf van de Bundesliga heeft aangekondigd Ache in de winterstop al te willen halen.

Ache kent een goed seizoen bij Sparta en debuteerde onlangs voor Jong Duitsland. Bij die gelegenheid bekeken meerdere buitenlandse clubs (uit Duitsland en Italië) de aanvaller. Eintracht zet de interesse nu om in het uitbrengen van een concreet bod. Hoeveel Ache (die afgelopen zomer zijn contract verlengde tot medio 2021) moet kosten en hoeveel Frankfurt wil betalen is nog niet duidelijk. Afgelopen zomer was er sprake van een verwachte transfersom van één miljoen euro voor Ache. Minder dan dat bedrag zal het nu in ieder geval niet zijn.

Ache zelf heeft uiteraard wel oren naar een transfer; het is aan de clubs om eruit te komen. Wellicht zal technisch directeur Henk van Stee proberen een zelfde constructie uit te onderhandelen als dat hij met Brentford heeft gedaan voor Halil Dervisoglu. De Turkse aanvaller is door de Championship-club gecontracteerd en direct voor een half jaar uitgeleend aan de Rotterdammers. Momenteel hoopt Van Stee op een nóg langer verblijf van Dervisoglu.

Voor Sparta is het sowieso van belang de aanvalslinie op sterkte te houden. Naast het eventuele vertrek van Dervisoglu en nu dus ook Ache hoopt Lars Veldwijk ook nog altijd op een buitenlands avontuur. PSV-huurling Joel Piroe is de enige andere offensieve optie. Veldwijk, vorig seizoen nog aanvoerder van Sparta en nu meestal reserve, bevestigde nog maar eens dat hij momenteel het plezier kwijt is en dat hij dat graag elders weer wil vinden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer R. Ache
Meer over R. Ache
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.