Stuttgart zet opnieuw stap richting CL dankzij onstopbare Guirassy

VfB Stuttgart heeft zaterdagmiddag opnieuw een stap gezet richting Champions League-kwalificatie. Mede dankzij Serhou Guirassy, die wéér scoorde, won Stuttgart relatief makkelijk van Eintracht Frankfurt.

VfB Stuttgart
3 - 0
Eintracht Frankfurt

Al na elf minuten zorgde Guirassy voor de 1-0 tegen Frankfurt, waar Donny van de Beek inviel. De VAR bekeek het doelpunt nog, maar keurde de goal uiteindelijk goed. Niet veel later verdubbelde Brighton-huurling Deniz Undav de voorsprong van Stuttgart. Jamie Leweling besliste de wedstrijd nog voor rust met de 3-0.

Guirassy (28) is bezig aan een uitstekend seizoen bij die Schwaben. In zijn laatste zes Bundesliga-duels wist de spits zeven keer het net te vinden. In totaal staat hij dit seizoen op 25 doelpunten in de Duitse competitie, een clubrecord voor Stuttgart.

Stuttgart komt zo steeds dichter in de buurt van kwalificatie voor de Champions League. De ploeg staat gelijk in punten met nummer twee Bayern München en zeven punten voor op achtervolgers RB Leipzig en Borussia Dortmund. Stuttgart speelde in het seizoen 2009/10 voor het laatst in de Champions League.