Bayern stelt titelfeest Leverkusen minimaal dag uit mede dankzij wereldgoal

Reacties

Bayer Leverkusen wordt op z’n vroegst zondagavond kampioen. Concurrent Bayern München won zaterdagmiddag in eigen huis met moeite van FC Köln, mede dankzij een fraaie treffer van van Raphaël Guerreiro, waardoor een zege van die Werkself is vereist.

Bayern stelt titelfeest Leverkusen minimaal dag uit mede dankzij wereldgoal
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Omdat de titelstrijd in Duitsland alleen formeel nog beslist moest worden door Bayer, koos Thomas Tuchel – die vanwege een schorsing op de tribune zat – voor een aantal andere namen met het oog op de return in de Champions League tegen Arsenal. Jamal Musiala en Leon Goretzka kregen onder anderen rust, waardoor Noussair Mazraoui weer eens in de basis mocht beginnen.

Hoewel Bayern nog genoeg punten nodig heeft voor de tweede plaats achter Bayer Leverkusen, was het gevoel voor Der Rekordmeister na drie duels zonder overwinning misschien wel belangrijker dan de punten. Als het vizier eerder op scherp had gestaan, dan was dat een stuk eenvoudiger geweest. Mathys Tel en Harry Kane raakten het aluminium, Matthijs de Ligt zag zijn kopbal vlak voor rust naast het doel gaan.

En het goede gevoel kwam er niet echt, ondanks de hele fraaie winnende goal van Guerreiro een klein half uur voor tijd én de eerste clean sheet na tien (!) Bundesliga-duels. Dat had alles te maken met het uitvallen van Kingsley Coman. De buitenspeler kwam in een actie ongelukkig neer en leek zich te verstappen op zijn knie. Hij werd van het veld gedragen en dat terwijl vleugelspelers Leroy Sané en Serge Gnabry al ontbraken vanwege blessures. Bovendien kreeg Jamal Musiala minder rust dan gepland voor return tegen Arsenal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de fraaie treffer van Guerreiro kon in Leverkusen en contreien de tv uitgezet worden. Bij een nederlaag van Der Rekordmeister en later op de dag ook van VfB Stuttart had de landstitel zelfs deze zaterdag al een feit kunnen zijn, maar door de zege van Bayern weet Xabi Alonso dat hij zondag moet winnen van Werder Bremen om feest te kunnen vieren.

Desondanks zal Bayern München niet écht een goed gevoel overhouden aan deze zege, ook omdat het vlak voor tijd tweemaal ontsnapte aan de gelijkmaker na gepruts van Dayot Upamecano. Omdat Thomas Müller in blessuretijd de tweede Bayern-goal produceerde na een fout achterin bij Köln, was de zege veel minder soepel dan de uitslag doet vermoeden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
31
25
6
0
77-22
+55
81
2
Bayern München
31
22
3
6
89-38
+51
69
3
VfB Stuttgart
31
20
4
7
70-38
+32
64
4
RB Leipzig
31
19
5
7
73-35
+38
62
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.