Stuttgart wint Bundesliga-kraker en zet Dortmund op afstand

Reacties

VfB Stuttgart heeft zaterdag een grote stap gezet richting een rentree in de Champions League. De nummer drie van de Bundesliga won van directe concurrent Borussia Dortmund en vergrootte de voorsprong op de directe concurrentie tot zeven punten.

Stuttgart wint Bundesliga-kraker en zet Dortmund op afstand
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 1
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Dortmund boekte vorige week een knappe zege tegen Bayern München (0-2) en werkte zo met vertrouwen toe naar de ontmoeting met Stuttgart, de verrassende nummer drie van Duitsland. Dortmund had minimaal een punt nodig om over RB Leipzig te gaan en zo weer bij de topvier te komen. Die plekken leveren aan het einde van het seizoen een ticket voor de Champions League op.

Bij Dortmund begon Ian Maatsen en ontbrak Donyell Malen vanwege een blessure. Sébastian Haller zat op de bank. In de eerste helft leek de spanning erop te zitten bij beide ploegen, want veel kansen waren er niet te noteren. Een van de grotere was voor Karim Adeyemi, die na een steekpass stuitte op keeper Alexander Nübel.

Stuttgart hield eenvoudig stand en sloeg in de tweede helft zelf toe. Het kan haast geen verrassing meer zijn dat Serhou Guirassy de doelpuntenmaker was. De spits van Stuttgart stond vooraf op 23 treffers en maakte op aangeven van Jamie Leweling nummer 24. Keeper Gregor Kobel raakte het schot nog, maar had onvoldoende antwoord op de kiezelharde poging van de spits van Stuttgart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dortmund had daarna nog de tijd om voor de gelijkmaker te zorgen, maar dat lukte niet. Dat was mede door Nico Schlotterbeck, die bij een hoekschop mee naar voren kwam en na een redding van Nübel uit de rebound hoog over het doel schoot. Het was de grootste kans die Dortmund kreeg, maar een goal volgde niet.

Stuttgart kan de Champions League nu ruiken. De club komt van heel ver. De kampioen van 2007 degradeerde in 2016 en 2019 uit de Bundesliga en klom tot twee keer toe op. De club was in 2013 voor het laatst actief in Europa, in de voorronde van de Europa League. De laatste deelname aan de Champions League was in het seizoen 2009/10, toen zelfs de knock-outfase werd bereikt. Tegenstander Dortmund moet alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer VfB Stuttgart
Meer over VfB Stuttgart
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.