Hegemonie Bayern op punt van breken na misstap in Der Klassiker

Reacties

Bayer Leverkusen kan de champagne voorzichtig koud gaan zetten. De Duitse koploper staat op het punt om de Bundesliga-hegemonie van Bayern München te doorbreken. Zaterdag zette Der Rekordmeister wederom een misstap in de achtervolging op de titeluitdager, door te verliezen van rivaal Borussia Dortmund.

Hegemonie Bayern op punt van breken na misstap in Der Klassiker
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
0 - 2
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Jarenlang was het de maat in het Duitse voetbal: Der Klassiker, ofwel het duel tussen Bayern en Borussia Dortmund. Hoewel beide topclubs momenteel actief zijn in de kwartfinales van de Champions League, was de topper in de Bundesliga dit keer slechts een strijd in de marge. Dertien punten moest Bayern bij de aftrap in eigen stadion nog goedmaken, om te voorkomen dat na elf landstitels de heerschappij uit handen gegeven wordt. Leverkusen had eerder op de dag namelijk, na een knappe comeback, wederom de volle buit gepakt.

Dortmund is ondertussen vooral verwikkeld in de strijd om een Champions League-ticket voor volgend seizoen. En dan moest het zaterdag ook nog Donyell Malen missen. De aanvaller van het Nederlands elftal kon zijn topvorm in Der Klassiker niet etaleren, omdat hij kampte met fysieke malheur. Matthijs de Ligt was er bij de thuisploeg wél bij. De verdediger, dinsdag nog in de basiself van Oranje in de interland tegen Duitsland, leidde de defensie van Bayern.

De Ligt begon weifelend aan de topper. Sterker, binnen tien minuten liep hij letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan, toen Karim Adeyemi in zijn rug wegliep. De verdediger kon de pijlsnelle aanvaller niet volgen. Dat bleek Bayern duur komen te staan. Met zijn linkerbeen zette Adeyemi namelijk doelman Sven Ulreich te kijk: 0-1. Daardoor moest Bayern snel in de achtervolging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leverkusen dicht bij unicum
De achtervolging haperde echter. Harry Kane kreeg een kopkans, terwijl ook Thomas Müller niet met scherp schoot. Aan de andere kant vergaten Mats Hummels en Felix Nmecha zelfs de voorsprong te verdubbelen, maar Ulreich redde dit keer wel. Bayern-trainer Thomas Tuchel besloot in te grijpen: Leroy Sané, Jamal Musiala én Müller werden geslachtofferd. Serge Gnabry, Kingsley Coman en Mathys Tel moesten de drie sterren vervangen.

Met dat drietal zocht Bayern naar de gelijkmaker, maar het was juist Dortmund wat in de slotfase toesloeg. Julian Ryerson bekroonde goed voorwerk van Sébastien Haller, waardoor de wedstrijd in een plooi gelegd werd. Daardoor zal het weer minstens een paar dagen crisis zijn in Beieren, dat de titel langzaam naar Leverkusen duwt. Daar maakt de ploeg van succestrainer Xabi Alonso zich op voor de eerste landstitel in de honderdtwintigjarige clubgeschiedenis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.