Eindhoven slaat aanval van concurrent Zwolle af

In de strijd om de eerste periodetitel in de Jupiler League is nog geen beslissing gevallen. Zondagmiddag speelden kanshebbers FC Eindhoven en FC Zwolle gelijk: 2-2.

Eindhoven sloot een matige en rommelige eerste helft van beide kanten af met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rob van Boekel. Een kwartier na rust trok Nassir Maachi de stand gelijk en zag Zwolle-speler Mustafa Saymak de rode kaart (twee keer geel). Daarop zette Josemar Makiavala de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar weer toonde Zwolle veerkracht met een treffer van Joey van den Berg (2-2). Daar bleef het bij.

Het verschil tussen de twee ploegen was drie punten en bleef drie punten, waardoor de speelronde van aanstaande vrijdag cruciaal wordt.

De ploeg van trainer Ernest Faber heeft aankomende vrijdag op bezoek bij MVV aan een punt genoeg de periodetitel in de wacht te slepen. Zwolle ontvangt Telstar.

Overige uitslag:SC Telstar - SC Veendam 1-1 Foto: VI Images