De Conceição's treden in de voetsporen van vader en zoon Chiesa

Reacties

Met een doelpunt in blessuretijd hielp Francisco Conceição de Portugezen dinsdag alsnog aan een zege op Tsjechië. Daarmee volgde de voormalige aanvaller van Ajax het voorbeeld van vader Sérgio Conceição, die begin deze eeuw drie EK-doelpunten maakte.

De Conceição's treden in de voetsporen van vader en zoon Chiesa
Portugal
Portugal
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Conceiçao speelde vorig seizoen in het shirt van Ajax, maar kon in Amsterdam niet overtuigen. Bij FC Porto verging het de vleugelspeler een stuk beter. Onder de vleugels van vader Sérgio verwierf Conceição een plek in de Portugese EK-selectie. De 21-jarige aanvaller betaalde het vertrouwen van bondscoach Roberto Martínez terug door Portugal als invaller langs Tsjechië te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sérgio Conceição weet hoe het voelt om te scoren op een Europees Kampioenschap. De voormalig speler van clubs als Lazio, Parma en Internazionale maakte op het EK 2000 drie doelpunten. Dat deed Conceição senior in De Kuip. Het slachtoffer? Dat was Duitsland, dat met 3-0 ten onder ging en als laatste eindigde in de poule.

Enrico en Federico Chiesa
De Conceição's zijn niet de eerste vader-zoon-combinatie met een doelpunt op een Europees Kampioenschap. Die eer is weggelegd voor Enrico en Federico Chiesa. Senior scoorde op het EK 1996, junior op het EK 2020. De aanvaller van Juventus kroonde zich met Italië bovendien tot Europees Kampioen. 

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.