EFL haalt klacht Guardiola onderuit met ballenstatement

Reacties

De EFL heeft met een speciaal statement gereageerd op de uitspraken van Pep Guardiola dinsdagavond omtrent de bal waarmee gespeeld werd in de League Cup. De manager van Manchester City had forse kritiek, maar daar is de bond van het bekertoernooi niet van gediend.

EFL haalt klacht Guardiola onderuit met ballenstatement

Manchester City won pas na penalty's van Wolverhampton Wanderers (0-0) en na afloop stak Guardiola niet onder stoelen of banken waar het gebrek aan goals aan lag. 'De bal was anders. Als we met een andere hadden gespeeld, had Agüero dat record sowieso verbroken. Scoren met deze bal is een mirakel. Het is onmogelijk.' De EFL heeft het relaas van de oefenmeester meegekregen en voelt zich genoodzaakt om te reageren via een officieel statement.

De EFL stelt dat de bal voldoet aan de eisen van de FIFA. 'Het is subjectief, maar het entertainment dat ook zichtbaar was in de vierde ronde van het toernooi, laat zien dat de bal geen negatieve impact heeft op de competitie', luidt deels het statement. De EFL gaat in gesprek met Guardiola om volledige duidelijkheid te krijgen over de zorgen en kritiek van de manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.