Eerlijke De Ligt: 'Ik heb al meer gespeeld dan ik verwacht had'

Reacties

Matthijs de Ligt is niet gefrustreerd door zijn reserverol. De Oranje-international benadrukt dat hij al wist waar hij aan toe was toen de voorbereidingsperiode op het WK startte.

Eerlijke De Ligt: 'Ik heb al meer gespeeld dan ik verwacht had'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

Louis van Gaal liet De Ligt in de achtste finale tegen de Verenigde Staten voor de derde keer op rij buiten de basis. Nadat de 23-jarige verdediger van Bayern München was gestart tegen Senegal, verloor hij zijn plek aan Jurriën Timber. 'Het is niet zo frustrerend', antwoordt De Ligt bij The Athletic, nadat hij gevraagd wordt hoe het is om reserve te zijn.

'Iedere speler wil spelen, maar we hebben een groep van 26 spelers. Om eerlijk te zijn heb ik al meer gespeeld dan ik verwacht had. Ik had verwacht om niets te spelen', zegt hij koeltjes. De Ligt zegt eerlijk dat dat niets te maken heeft met zijn fitheid. 'Het heeft gewoon te maken met de speelwijze. De coach stelt me niet op en dat accepteer ik. Ik had het verwacht. Voor mij is het prima. Ik ken mijn rol en train iedere dag hard om belangrijk te kunnen zijn voor het team.'

De ex-Ajacied viel tegen de Verenigde Staten in de extra tijd in. Hij kwam binnen de lijnen voor de moegestreden Nathan Aké.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.