Een zwaluw maakt nog geen zomer voor Cillessen bij crisisclub Valencia

Het lek is nog niet boven bij Valencia. Vijf dagen na de verrassende Champions League-overwinning bij Chelsea slaagden Jasper Cillessen en co er niet in om in La Liga hekkensluiter Leganés te verslaan.

Valencia
Valencia
1 - 1
Leganés
Leganés

Zo liep het thuisdebuut van Albert Celades uit op een grote teleurstelling. De coach staat nu ruim een week voor de groep bij Valencia en zijn komst, of beter gezegd het ontslag van zijn voorganger Marcelino, heeft veel los gemaakt bij Los Che. Supporters én spelers maakten hun onvrede kenbaar en bij de eerste wedstrijd van Celades werd er kansloos verloren van Cillessens oude club Barcelona: 5-2.

Drie dagen na de oorwassing in Camp Nou volgde een zege op Chelsea, waarbij Cillessen met zes cruciale reddingen een glansrol vervulde. Het deed de sfeer binnen de selectie goed, maar zondag bleek dat de problemen zeker nog niet opgelost zijn. Voor aanvang en tijdens de wedstrijd maakten de fans duidelijk dat zij willen dat clubeigenaar Peter Lim vertrekt en op het veld stelden de spelers erg teleur.

Leganés, dat de eerste vier wedstrijden van dit seizoen verloor en voor zondag pas één keer scoorde, was in de beginfase de betere ploeg. Cillessen moest in de vijfde minuut redden bij een kopbal van Dimitrios Siovas en ook Óscar zorgde namens de gasten voor gevaar. Door een opvlieging van sterspeler Rodrigo Moreno kwam Valencia in de twintigste minuut op voorsprong. Hij verdiende na een licht zetje van Rubén Pérez een penalty en Dani Parejo schoot raak.

Leganés nam geen tijd om te treuren en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Óscar raakte uit een vrije trap al de paal, voordat hij Cillessen even later passeerde met een schot in de korte hoek. Valencia moest opnieuw beginnen en kreeg in het restant voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. De winnende goal viel echter niet en dus kreeg het succes op Stamford Bridge geen vervolg.