Een jongensdroom én een nachtmerrie: Van Dijk over Champions League-finale

Reacties

Voor de derde keer in zijn carrière staat Virgil van Dijk in de finale van de Champions League en dus maakt het voor de mandekker van Liverpool niet zoveel uit dat de wedstrijd tegen Villarreal niet perfect verliep.

Een jongensdroom én een nachtmerrie: Van Dijk over Champions League-finale
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool kwam in de eerste helft op een 2-0 achterstand, maar rechtte de rug in de tweede helft. 'Eigenlijk ging alles mis', concludeerde Van Dijk voor de camera van RTL 7. 'Maar weet je wat het mooie is? Het maakt geen reet uit. Ik sta voor de derde keer in vijf jaar in de finale van de Champions League met deze mooie club. Het is weer een jongensdroom.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een jongensdroom, maar Van Dijk weet ook dat er weer een lastige wedstrijd aan het loodzware programma wordt toegevoegd. Liverpool is de eerste Engelse club die zolang meedoet om vier hoofdprijzen in één seizoen. Op 28 mei wacht er een finale tegen Real Madrid of Manchester City.

Een voorkeur wil Van Dijk niet uitspreken. 'Die heb ik niet', stelde hij direct na de wedstrijd bij BT Sports. 'Elk team dat we treffen wordt een nachtmerrie om tegen te spelen. We kennen Man City door en door, zij kennen ons ook goed. We weten uit ervaring hoe intens die wedstrijden kunnen zijn. En Real Madrid is Real Madrid. Zij beschikken over een spits die in een bloedvorm verkeert', doelt de centrale verdediger op Karim Benzema.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.