Liverpool schrikt op tijd wakker en voorkomt sensatie Villarreal

Reacties

Liverpool heeft zich dinsdag ten koste van Villarreal geplaatst voor de finale van de Champions League. De ploeg van Jürgen Klopp verspeelde in de eerste helft een veilig lijkende marge, maar toonde na rust herstel en houdt zijn quadruple-droom in leven. Woensdag wordt duidelijk wie de tegenstander van Liverpool wordt in de eindstrijd in Parijs: Real Madrid of Manchester City.

Liverpool schrikt op tijd wakker en voorkomt sensatie Villarreal
Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool had vorige week op het eigen Anfield geen kind aan Villarreal en zette met een 2-0 overwinning een grote eerste stap richting de finale. Bij veel voetbalvolgers leefde het idee dat dit tweeluik reeds beslist was, maar Villarreal weigerde om de handdoek in de ring te gooien. Dat de eerste kans in de returnwedstrijd direct de 1-0 opleverde, zorgde ervoor dat het meteen weer spannend werd. Boulaye Dia, die de geblesseerde Arnaut Danjuma verving, tikte al in de derde minuut van dichtbij binnen. (Beelden van de doelpunten staan onderaan dit artikel)

Villarreal wilde meer en dacht een strafschop te verdienen toen Giovani Lo Celso omver werd gekegeld door Alisson Becker. Scheidsrechter Danny Makkelie meende echter dat de doelman de bal speelde en liet het spel doorgaan. De Spaanse onvrede daarover was groot, maar de ergernis verdween al snel, toen Francis Coquelin niet lang na het discutabele moment de 2-0 binnenkopte. Daarmee trok hij de stand over twee wedstrijden in evenwicht en zette hij het Estadio de la Cerámica op zijn kop.

Virgil van Dijk, die van begin tot eind meedeed bij Liverpool, baalt na de 2-0 van Francis Coquelin.
© Pro Shots
Virgil van Dijk, die van begin tot eind meedeed bij Liverpool, baalt na de 2-0 van Francis Coquelin.

Langs de lijn wist Klopp niet wat hij meemaakte. Zijn ploeg was de laatste weken juist uitstekend in vorm, maar liet in de eerst helft tegen Villarreal nauwelijks wat zien. Voor het tweede bedrijf kwam Luis Díaz binnen de lijnen, in plaats van Diogo Jota, en met de Colombiaan binnen de lijnen toonde Liverpool herstel. De bezoekers drukten Villarreal naar achteren en de 2-1, na een uur spelen, kwam dan ook niet als een verrassing. Doelman Gerónimo Rulli ging in de fout bij het schot van Fabinho en zag de Braziliaanse middenvelder juichend wegrennen.

Villarreal slaagde er niet in om hier op de juiste manier op te reageren. De Spanjaarden kwamen er in de tweede helft simpelweg niet meer aan te pas en werden overlopen door een veel sterker Liverpool, dat toch nog op tijd wakker was geworden. Niet lang na de goal van Fabinho kopte Díaz op het randje van buitenspel de 2-2 binnen en Sadio Mané zorgde er (na opnieuw merkwaardig keeperswerk van Rulli) voor dat Liverpool ook de uitwedstrijd winnend afsloot: 2-3. Het leidde tot frustratie bij Villarreal-middenvelder Étienne Capoue, die na een onnodige tackle op Curtis Jones zijn tweede gele kaart kreeg van Makkelie.

Liverpool plaatst zich dankzij de memorabele comeback voor de tiende keer in zijn geschiedenis voor de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Het is de derde keer dat The Reds de eindstrijd halen onder leiding van Klopp: de eerste finale met de Duitser aan het roer werd verloren van Real Madrid, de tweede werd gewonnen van Tottenham Hotspur. Op 28 mei zal Real of Manchester City de tegenstander zijn in het Stade de France.


de doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.