Dzemaili zit stuk door ploeggenoot en de 'Paal van God'

Reacties

De Zwitserse middenvelder Blerim Dzemaili zal de komende tijd nog wel een paar keer midden in de nacht wakker schrikken. Hij had dé kans om een stunt te realiseren tegen Argentinië, maar faalde omdat hij de bal te laat zag.

Dzemaili zit stuk door ploeggenoot en de 'Paal van God'

In de extra tijd van de verlenging kreeg de speler van Napoli een uitgelezen mogelijkheid om de 1-1 binnen te koppen, maar Dzemaili knikte de bal van dichtbij op de paal, terwijl de rebound via zijn been net naast ging. Het verleidde de Argentijnse sportkrant Olé ertoe om te koppen met: El Palo de Dios (Paal van God), uiteraard een verwijzing naar de 'Hand van God': de goal met de hand die Maradona op het WK van 1986 in de kwartfinale tegen Engeland maakte.

Dzemaili zat er na afloop helemaal doorheen. 'Het is echt verschrikkelijk om op deze manier uit het toernooi te vliegen', treurde hij. 'Bij die kans had ik pech. Ik zag de bal pas op het laatste moment, waarna die klutssituatie net niet goed viel voor ons. Desondanks hadden we vandaag echt niet meer van onszelf kunnen vragen dan wat we gedaan hebben.' Want hoewel Zwitserland naar huis moet, doet het dat volgens Dzemaili met trots. 'We vertrekken met opgeheven hoofd. Maar dit is een jonge groep die de komende jaren nog zal groeien', wist Dzemaili, die tot slot nog wel even een sneer uitdeelde aan ploeggenoot Josip Drmic.

'Dat laatste geldt trouwens ook voor onze spits. Die zal de volgende keer niet zo staan te trillen op zijn benen als hij oog in oog met de keeper van de tegenstander komt te staan.' Spits Drmic kreeg in de eerste helft een enorme kans toen hij alleen op voormalig AZ-keeper Sergio Romero af mocht. Hij produceerde echter een lachwekkend en veel te slap stiftje, waardoor het 0-0 bleef.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.