Sabella: 'Een solide en intelligente overwinning'

Alejandro Sabella, bondscoach van Argentinië, erkent dat de zege van zijn land op Zwitserland (1-0) met meer geluk dan wijsheid tot stand kwam. Pas in de slotfase van de verlenging maakte Argentinië het verschil middels een goal van Angel Di María.

In grote vlagen van de wedstrijd viel het Argentijnse spel, ondanks een overdaad aan aanvallende kwaliteiten, enorm tegen. 'Zwitserland was in de eerste helft beter', gaf Sabella toe, die zijn elftal goed weg zag komen doordat Granit Xhaka en Josip Drmic grote kansen onbenut lieten.

Sabella vindt het desondanks wel logisch dat zijn ploeg zich heeft geplaatst voor de kwartfinale. 'We verdienden na negentig minuten te winnen. Zeker in de tweede helft waren we superieur en in de verlenging waren we ook sterker. Argentinië heeft een intelligente wedstrijd gespeeld.'

Een ontsnapping was het wel met een treffer aan het eind van de verlenging. 'Ik ben een zelfkritisch persoon, maar vandaag hebben we gewoon een solide prestatie geleverd. Winnen is het meest belangrijke en ik denk dat we, op wat zwakke momenten van spelers in de eerste helft na, een geweldige wedstrijd hebben gespeeld tegen een sterk en verdedigend team.'

Hart en ziel
Doelpuntenmaker Di María vindt de zege van zijn elftal terecht. 'We hebben alles gegeven en met hart en ziel gestreden. Het klopt dat we niet altijd even goed speelden, maar aan onze inzet lag het niet', aldus de middenvelder. 'Daarom vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.'

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.