VI Live: België voor het eerst sinds 1986 bij laatste acht

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: België voor het eerst sinds 1986 bij laatste acht

0.32 uur: AFGELOPEN
België hoort voor het eerst sinds 1986 bij de beste acht landen ter wereld! Het land trekt aan het langste eind na een zinderende verlenging tegen de Verenigde Staten: 2-1.

0.18 uur: AANSLUITINGSTREFFER
De VS geeft zich nog niet gewonnen. Julian Green schiet de bal vallend achter Thibaut Courtois.

0.12 uur: WEDSTRIJD BESLIST
Over en uit! Romelu Lukaku vuurt de bal op aangeven van Kevin De Bruyne achter Tim Howard.

0.00 uur: DOELPUNT BELGIË
Eindelijk een doelpunt van België! Na goed voorbereidend werk van invaller Romelu Lukaku breekt Kevin De Bruyne de ban: 1-0.

23.50 uur: VERLENGING
We gaan verlengen! België kreeg kans op kans, maar kreeg de bal niet voorbij Tim Howard, die de wedstrijd van zijn leven keept.

23.42 uur: HOWARDDDDDDD
Ongelofelijk! Tim Howard stopt echt alles vandaag. Dit keer houdt hij Divock Origi nog maar eens van een goal af. België moet echt al op dertig doelpogingen zitten. En wellicht ten overvloede: steeds was Howard de reddende engel.

23.35 uur: HOWARD DE HELD
Tim Howard ontpopt zich tot de grote held van de Amerikanen. Hij houdt zowel Kevin Mirallas en Eden Hazard van scoren af bij grote kansen. Het is voor de Belgen om gek van te worden.

23.27 uur: EENTONIG
Het wordt nu wat eentonig. Divock Origi schiet, Tim Howard redt. Als de Belgen dit niet gaan halen, zal de jonge spits van de Belgen niet lekker slapen. En Howard des te beter.

23.14 uur: KANS 9 en 10
Eerst schiet Jan Vertonghen de bal tegen de voeten van Tim Howard. Zijn schitterende volley van een paar seconden later had meer verdiend, maar treft ook geen doel. Hoe zat het ook alweer met die gouden regel: als je zelf niet scoort, dan ...

23.11 uur: DAAR IS-IE WEER
Ook nu had het weer 1-0 moeten zijn. Na een voorzet van Jan Vertonghen mist Divock Origi de bal compleet. Hoe lang gaat dit nog duren? Een minuut later kopt de spits de bal op de lat. Origi is nadrukkelijk op zoek naar een goal.

23.05 uur: TE GEK
Het zou ook te gek zijn, Dries(je) Mertens die scoort met een kopbal. Tim Howard tikt de bal over. De fraaie voorzet met buitenkant rechts is van Kevin De Bruyne.

22.55 uur: FAN
In de rust krijgen we foto's van de veldbestormer binnen. Hij droeg een Supermanshirt met daarop de tekst: Save The Favela-children. Hij hij dus wel goede intenties. Nu maar hopen dat hij met enige coulance behandeld gaat worden. Het is overigens een wereldwijd bekende veldbetreder... Hij deed het ook al op het WK van 2010 en tijdens wedstrijden in de Italiaan Serie A en wedstrijden van de nationale ploeg van Italië. Zijn naam: Mario Ferri.

22.48 uur: RUST
Er is nog niet gescooord in de eerste helft. België dringt aan, maar Amerika houdt stand. Gaan we weer verlengen?

22.30 uur: WISSEL
Bij de VS moet Fabian Johnson noodgedwongen naar de kant. Hij is geblesseerd en wordt vervangen door Deandre Yedlin.

22.24 uur: BELGIË DRINGT AAN
Daar zijn de Duivels weer. Jan Vertonghen kan Marouane Fellaini net niet bereiken, maar dit was opnieuw een grote kans.

22.22 uur: ENORME KANS
Wat een kans! Kevin De Bruyne kapt zijn man uit, maar schiet de bal naast. Dat had een goal moeten zijn. De wanhoop is van het gezicht van de Belg af te lezen.

22.20 uur: KANSJE VS
Daar is het eerste kansje voor Amerika. Clint Dempsey schiet wat slapjes. Thibaut Courtois kan simpel vangen. Het tempo is in ieder geval enorm hoog en dat komt het schouwspel ten goede.

22.15 uur: CONSTERNATIE
Het spel ligt even stil. Een supporter kan zomaar het veld oplopen. Opvallend is hoe lang de beste man de tijd heeft om over het veld heen te dartelen voordat de beveiliging ingrijpt. Overigens had de man zijn kleren nog aan, een streaker was het dus niet. De beveiliging heeft hem inmiddels afgevoerd.

22.01 uur: DAAR WAS HET AL BIJNA 1-0
Divock Origi had al bijna zijn basisplaats met een doelpunt bekroond. Hij schiet in de eerste minuut hard en laag op doel, maar doelman Tim Howard brengt redding.

22.00 uur: AFTRAP
De laatste achtste finale begint! België en de Verenigde Staten strijden in Salvador om een plek bij de laatste acht.

20.45 uur: OPSTELLING VERENIGDE STATEN
In navolging van de formatie van België is nu ook die van de Verenigde Staten bekend. Bij Team USA doen Jozy Altidore (ex-AZ) en huidig AZ-speler Aron Jóhannsson niet mee.
De opstellingen
Verenigde Staten: Howard; Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley; Cameron, Jones; Bedoya, Bradley, Zusi; Dempsey.
Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen; Witsel, Fellaini, De Bruyne; Mertens, Origi, Hazard.

20.35 uur: AFGELOPEN
Argentinië naar de kwartfinale! Een doelpunt in de verlenging van Angel Di María vormde de beslissing. Kort erna kopte Blerim Dzemaili namens Zwitserland nog op de paal. In de kwartfinale speelt Argentinië tegen België of de Verenigde Staten.

20.30 uur: WAT EEN PECH
In de allerlaatste minuut van de verlenging kopt Blerim Dzemaili namens Zwitserland op de paal. Ook de rebound is aan de middenvelder niet besteed.

20.27 uur: DOELPUNT ARGENTINIË
Argentinie scoort! Angel Di María vuurt laag raak na uitstekend voorbereidend werk van Lionel Messi, die na een solo het overzicht behoudt.

20.11 uur: RUST IN VERLENGING
Nog steeds is er niet gescoord in São Paulo. Zwitserland komt weer iets meer in het spel voor. Grote kansen blijven bijzonder schaars.

20.00 uur: OPSTELLING BELGIË
De formatie van België voor het treffen met de Verenigde Staten van 22.00 uur is al bekend. In de spitspositie krijgt Divock Origi de voorkeur boven Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. Vincent Kompany staat ondanks zorgen over zijn fysieke gesteldheid ook in de basis, evenals Dries Mertens.
Opstelling België: Courtois; Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen; Witsel, Fellaini, De Bruyne; Mertens, Origi, Hazard.

19.49 uur: VERLENGING
We gaan verlengen in São Paulo! Ondanks een aantal goede mogelijkheden en een flink overwicht, is het Argentinië niet gelukt de Zwitserse muur te doorbreken.

19.33 uur: SCHOT MESSI
Bijna een doelpunt van Lionel Messi, maar doelman Diego Benaglio voorkomt de treffer en raakt door toedoen van de aanstormende Rodrigo Palacio geblesseerd. Hij kan gelukkig verder spelen.

19.20 uur: ARGENTINIË DOMINEERT
De Argentijnen nemen de controle over. Zwitserland was voor rust de baas, maar moet nu alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen.

18.45 uur: RUST
We zijn halverwege. Er is nog niet gescoord in São Paulo, waar de beste kansen via Granit Xhaka en Josip Drmic voor Zwitserland waren.

18.38 uur: REUZENKANS DRMIC
Wat een mogelijkheid voor Josip Drmic! De spits van Zwitserland levert één-op-één met doelman Sergio Romero echter een zeer zwakke inzet af. Daarmee komt Romero, die uit had moeten komen, goed weg.

18.28 uur: OOK ARGENTINIË
Daar is ook Argentinië dicht bij een goal. Ezequiel Garay komt net tekort om de score te openen. Behalve wat hoogstandjes van Lionel Messi, die niet tot doelgevaar leidden, viel er tot de laatste twee kansen nog maar weinig te genieten.

18.26 uur: WAT EEN KANS!
Argentinië gaat het niet cadeau krijgen vandaag. Na een geweldige actie van Xherdan Shaqiri legt De Zwitserse Messi de bal terug op Granit Xhaka, die moet scoren. Zijn poging wordt door doelman Sergio Romero met het nodige kunst- en vliegwerk uit het doel gehouden. Maar daar stond Argentinië bijna achter...

18.00 uur: AFTRAP
De bal rolt in São Paulo. Lukt het Zwitserland om de Argentijnse superaanval te beteugelen, of maakt het Zuid-Amerikaanse land zijn favorietenrol waar?

17.20 uur: OPSTELLINGEN ARGENTINIË - ZWITSERLAND
Om 18.00 uur nemen Argentinië en Zwitserland het in São Paulo tegen elkaar op met als inzet een plek in de kwartfinale. Bij Zwitserland spelen dezelfde spelers als in het groepsduel met Honduras van 25 juni (3-0 zege). Bij Argentinië vervangt Ezequiel Lavezzi de geblesseerde Sergio Agüero.
De opstellingen:
Argentinië: Romero; Zabaleta, Garay, Fernández, Rojo; Mascherano, Gago, Di María; Lavezzi, Messi, Higuaín.
Zwitserland: Benaglio; Lichtsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez; Behrami, Inler, Xhaqa; Shaqiri, Drmic, Mehmedi.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.