Dybala oplossing Noord-Koreaanse crisis, kritiek op Lukaku-lied

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dybala oplossing Noord-Koreaanse crisis, kritiek op Lukaku-lied

• De Italiaanse senator Antonio Razzi heeft een opvallend idee om de crisis rond Noord-Korea op te lossen. 'Ik wil Paulo Dybala naar Noord-Korea meenemen', zegt de omstreden politicus, naar eigen zeggen goed bevriend met de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un, tegen Radio Cusano Campus over de rol van de Juventus-aanvaller in een vredesproces. 'Kim Jong-Un heeft een grote passie voor sport. Als ik Dybala meeneem, dan zullen er 200 duizend mensen in het stadion zijn en grote videoschermen. Het zal een groot national feest zijn.'

• Over een paar weken is het pas dierendag, maar dit Argentijnse hondje heeft zijn cadeautje al gehad tijdens San Lorenzo – Arsenal.

• Niet iedereen is even gelukkig met hoe Romelu Lukaku wordt toegezongen bij Manchester United. Kick It Out vindt het 'beledigend' en 'discriminerend'. 'Racistische stereotyperingen zijn nooit acceptabel', aldus de organisatie die strijdt tegen discriminatie en racisme in het voetbal. Inmiddels is contact gezocht met Manchester United over maatregelen naar aanleiding van het liedje, waarin onder andere de lengte van Lukaku's geslachtsorgaan wordt bezongen.

'Het belangrijkste voor mij is slaap. Ik slaap veel, omdat ik op die manier het beste herstel. Ik probeer maximaal te slapen.'
Sandro Wagner vertelt tegen Bild hoe hij het drukke wedstrijdschema van 1899 Hoffenheim te lijf gaat. Ook zijn teamgenoot Kerem Demirbay gaat vroeger naar bed. 'Er is op dit moment niets beters dan slapen.' Deze methode is allerminst nieuw. Van Cristiano Ronaldo is bekend dat hij zelfs een speciale slaaptrainer heeft ingehuurd.

Wij kennen Rio Ferdinand tegenwoordig vooral als analist, maar zeker ook nog als ex-verdediger van onder meer Manchester United en het Engelse nationale elftal. Maar volgens The Telegraph gaat hij binnenkort de ring in. Ferdinand zou serieus een bokscarrière overwegen en dat besluit dinsdag zelfs wereldkundig gaan maken. Onderstaand filmpje bewijst (net als de hoofdfoto) in ieder geval dat hij een voorliefde heeft voor de vechtsport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• 'Als je spelers met karakter wil hebben, moet je kunnen bewijzen dat je die spelers ook aan kunt. Bovenal moet je dan tonen dat je ballen hebt, en ze niet ergens in een kast laten liggen.'
In Nederland hadden we de vrouw van Sparta-aanvaller Loris Brogno, die bij een gebrek aan speeltijd van haar man een aanval plaatste op trainer Alex Pastoor. In Spanje kennen ze de vriendin van Valencia-spits Simone Zaza nu ook van meer dan alleen haar fraaie uiterlijk. Nadat trainer Marcelino openlijk kritiek had geuit op Zaza, plaatste model Chiara Biasi onderstaande tekst op Instagram.

• De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon deed afgelopen weekend de nodige stof opwaaien. Zo kibbelden Neymar en Edinson Cavani over het nemen van een vrije trap én een penalty, waarbij beide supersterren een keer hun zin kregen. Maar L'Équipe meldt nu dat het na afloop bijna tot een vechtpartij tussen de twee was gekomen. Het magazine meldt dat alleen tussenkomst van aanvoerder Thiago Silva voorkwam dat het écht uit de hand liep in de kleedkamer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.