Dundalk put voor clash met Vitesse hoop uit Ajax-vergelijking

Reacties

Bij Dundalk is er ook na het hoopgevende resultaat van vorige week nog veel ontzag voor Vitesse. De Ieren hopen bij de return in de Conference League op een klein wonder.

Dundalk put voor clash met Vitesse hoop uit Ajax-vergelijking
© Pro Shots
Dundalk
Dundalk
1 - 2
Vitesse
Vitesse

Dundalk speelde vorige week in Arnhem verrassend met 2-2 gelijk, dankzij twee goals van Patrick McEleney in de tweede helft. Het resultaat was wel geflatteerd. De ploeg van trainer Thomas Letsch liet liefst 27 doelpogingen noteren, maar kon dus maar twee keer toeslaan tegen de Ierse defensie.

Vitesse heeft ondanks het missen van kansen indruk gemaakt op Dundalk. Sonni Nattestad is eerlijk tegenover de Ierse Independent. 'Zeker in de eerste helft was het zwaar. Ik ben nog nooit zo moe geweest na een wedstrijd', zegt de 27-jarige verdediger. 'Ze overliepen ons in de eerste helft, maar na rust speelden we beter. We hielden de bal beter in de ploeg en scoorden twee keer. Je kon zien dat zij de beste ploeg zijn die we ooit getroffen hebben, zeker toen we onder druk stonden in de eerste helft zag je dat. Daarom vond ik dat we best goed verdedigd hebben. We hebben morgen weer goede reddingen van Alessio Abibi nodig om door te gaan.'

Ook verdediger Andy Boyle toont ontzag voor de nummer vier van het vorige Eredivisie-seizoen. 'Ze hebben een erg goede, aanvallende ploeg en een mooie speelwijze. Die speelwijze is typisch Nederlands. Maar wij zijn wel de enige ploeg naast Ajax die het de laatste tijd gelukt is om twee keer tegen ze te scoren', aldus de dertigjarige Ier, die daarmee doelt op duels in Arnhem en donderdag een zware avond verwacht. 'Het is zo'n grote Europese avond. Uiteindelijk zijn dit de wedstrijden die we willen spelen, we hebben er zin in.'

Manager Vinny Perth hoopt dat zijn spelers opnieuw boven zichzelf uit kunnen stijgen tegen Vitesse. 'Dat is wat Europees voetbal vraagt van spelers uit Ierland. Op dit soort avonden worden herinneringen gemaakt en het is aan iemand van ons om echt naar voren te stappen', aldus de coach, die over een nagenoeg fitte selectie kan beschikken. Alleen Brian Gartland en Daniel Cleary ontbreken nog door blessures.

Lees hier wat Vitesse-coach Thomas Letsch zei bij zijn vooruitblik op de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.