Duitsland en Turkije enige kandidaten voor EK 2024

Reacties

Alleen Duitsland en Turkije hebben zich kandidaat gesteld om het EK 2024 te organiseren. Dat heeft de UEFA woensdag bekendgemaakt. De deadline voor de aanmelding werd vijf dagen geleden gesloten en na de aanmeldingen van Duitsland en Turkije zijn er geen landen meer bijgekomen.

Duitsland en Turkije enige kandidaten voor EK 2024

De kandidaatstelling van Duitsland werd eind januari van dit jaar al bekendgemaakt. Ook Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland hebben overwogen de organisatie gezamenlijk op zich te nemen, maar het kwartet zette de plannen uiteindelijk niet door.

Voor Turkije geldt de poging als een tweede kans. Eerder probeerde het land al het EK 2016 binnen te halen, maar met één stem verschil werd besloten het toernooi in Frankrijk te houden.

Duitsland en Turkije hebben nu ruim een jaar om hun definitieve bid rond te krijgen. Voor april 2018 moet het bidbook worden ingeleverd, waarna in september 2018 de definitieve toewijzing volgt. De enige keer dat onze oosterburen het EK organiseerden, in 1988, pakte Nederland overigens de titel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.