Duitsland stelt zich kandidaat voor organisatie EK 2024

Reacties

De Duitse voetbalbond heeft vrijdag bekendgemaakt dat het zich officieel kandidaat stelt voor de organisatie van het EK 2024.

Duitsland stelt zich kandidaat voor organisatie EK 2024

Duitsland is daarmee het enige land dat zich tot nu toe officieel bij de UEFA heeft gemeld voor de zeventiende editie van de Europese eindronde. Turkije heeft eveneens interesse, terwijl de Scandinavische landen Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden een gezamenlijke kandidatuur overwegen.

In 2006 organiseerde Duitsland nog het WK. De manier waarop dat toernooi werd toegewezen, zorgde later voor ophef. Het WK-comité zou stemmen hebben gewonnen met een geheime betaling. Franz Beckenbauer heeft dat altijd ontkend. DFB-voorzitter Wolfgang Niersbach werd echter geschorst.

Zijn opvolger Reinhard Grindel stelt namens de DFB dat de organisatie van het EK 2024 een voorbeeld moet vormen voor het gehele Duitse voetbal. Bovendien moet dit bid het toonbeeld van transparantie vormen als het aankomt op het toewijzen van de tien Duitse speelsteden.

Of Duitsland, in 1988 vóór de eenwording als West-Duitsland ook al organisator van het EK dat Nederland uiteindelijk won, het toernooi krijgt toegewezen wordt duidelijk in september 2018. Het EK 2020 wordt verdeeld over dertien landen, waaronder in Nederland (Amsterdam), gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.