Beckenbauer weet niets van omkoping WK 2006

Reacties

Franz Beckenbauer ontkent in een persbericht dat hij bestuurders van de FIFA heeft omgekocht om het WK van 2006 naar Duitsland te halen. Hiermee reageert de zeventigjarige Duitser op de aantijgingen van het Duitse magazine Der Spiegel .

Beckenbauer weet niets van omkoping WK 2006

Het blad meldde vrijdag dat het comité dat het WK van 2006 naar Duitsland moest halen, waar Beckenbauer voorzitter van was, een bedrag van zo'n 6,7 miljoen euro aan zwart geld in kas had. Dit budget zou in 2000 beschikbaar zijn gesteld door Adidas-topman Robert Louis-Dreyfus en gebruikt zijn om stemmen te kopen.

'Maar ik heb niemand geld geboden om stemmen te werven voor de WK-organisatie van Duitsland', reageerde Der Kaiser zondag. 'En ik ben er ook zeker van dat andere leden van het comité achter het Duitse bid dat ook niet hebben gedaan.'

Duitsland (twaalf stemmen) kreeg het WK toegewezen, omdat het tijdens de verkiezing één stem meer kreeg dan Zuid-Afrika (elf stemmen). Het Duitse organisatiecomité zou hiervoor volgens Der Spiegel vier Aziatische FIFA-officials hebben omgekocht.

Beckenbauer was overigens niet de enige die reageerde op de beschuldigingen. De Duitse voetbalbond DFB noemde de aantijgingen eerder al ongefundeerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.