Figo speculeert over Ronaldo, omkoping in WK-voorronde

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Figo speculeert over Ronaldo, omkoping in WK-voorronde

• Champions League-hysterie in Leicester. Tientallen fans van de Engelse kampioen hebben maandag meer dan veertien uur gewacht bij het stadion om een ticket aan te schaffen voor de uitwedstrijd tegen Club Brugge van volgende week. Leicester debuteert dan in het kampioenenbal.

• Een onwelriekende zaak in de WK-kwalificatie. Spelers van El Salvador kregen steekpenningen aangeboden in aanloop naar het duel met Canada van dinsdag. Althans, dat meldden de spelers zelf tijdens een persconferentie. Op een geluidsopname is te horen dat een onbekend iemand de voetballers een bedrag aanbiedt. Canada moet het al uitgeschakelde El Salvador verslaan om nog enige kans te hebben om verder te gaan in de WK-kwalificatie. De FIFA heeft aangekondigd de zaak te onderzoeken.

'We leven in een vrijemarkteconomie. Alles kan gebeuren, hij heeft toch een gelimiteerde transfersom in zijn contract?'
Luís Figo speculeert over het onmogelijke: een transfer van Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Barcelona. De Portugees zelf bewandelde in 2000 de omgekeerde weg. De gelimiteerde transfersom van Ronaldo bedraagt tussen de één en anderhalf miljard euro: het precieze bedrag heeft Real nooit bekendgemaakt.

• Héctor Bellerín, Calum Chambers, Nacho Monreal en Francis Coquelin strijden in het dagelijks leven - niet per se tegen elkaar - om een basisplaats bij Arsenal. In deze video proberen ze kinderen ervan te overtuigen juist hun naam achterop het shirt te laten zetten.

• Kent u Gudmundur Benediktsson nog? Door zijn orgastische geschreeuw verwierf de IJslandse commentator wereldfaam tijdens het EK. Benediktsson zal helaas niet meer te horen zijn tijdens wedstrijden van de Scandinaviërs. De tv-held is het slachtoffer geworden van een reorganisatie, zo weten verschillende media. Misschien dat een Nederlandse zender kan profiteren van de transfervrije status van Benediktsson?

'Het EK wordt een rondtrekkend circus.'
Reinhard Grindel, de voorzitter van de Duitse voetbalbond, ziet liever dat het EK in één land wordt gehouden. In 2020 vindt het toernooi in dertien verschillende landen plaats ter ere van het zestigjarig bestaan van de UEFA. 'Er kan geen sfeer ontstaan als het EK zich afspeelt tussen Engeland en Rusland', zegt hij voor de camera van Eurosport. Grindel hoopt het EK van 2024 naar Duitsland te halen. 'We hebben alles, de stadions, de infrastructuur, alles.'

• Vandaag is het precies 21 jaar geleden dat de Colombiaanse keeper René Higuita de wereld over ging met zijn 'scorpion kick'. In een vriendschappelijke interland tegen Engeland haalde de doelman de bal van de lijn door naar voren te springen en de bal met zijn hakken uit het doel te trappen. Dit leverde hem de bijnaam El Escorpión (de schorpioen) op.

'Ik ben het zat om steeds te worden verhuurd. Eén, twee, misschien drie keer, dan is het genoeg. Het is tijd om ergens meer dan een jaar te blijven.'
Lucas Piazón wil niet telkens verhuurd worden door Chelsea. De Londense club leent hem dit seizoen uit aan Fulham en dat is al de vijfde club waar de Braziliaan op huurbasis voor speelt. Eerder kwam de aanvallende middenvelder uit voor Málaga, Vitesse, Eintracht Frankfurt en Reading. (The Daily Mail)

'Zeg tegen Rodney dat hij opschiet, anders ben ik weg.'
• Bondscoach Gordon Strachan van Schotland had zondagavond weinig geduld voor een interview. Na de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Malta voor de WK-kwalificatie wilde een Maltese journalist de trainer interviewen. Het duurde wat lang voordat ze aan het vraaggesprek konden beginnen, tot ongenoegen van Strachan.

• De Tovenaar van Tatabánya is vandaag jarig. József Kiprich viert dinsdag zijn 53e verjaardag. De Hongaarse oud-voetballer was in zijn tijd bij Feyenoord publiekslieveling. De Rotterdamse club feliciteert hem met een video van een van zijn vele doelpunten.

• VI-verslaggever Iwan van Duren bezocht Kiprich eerder dit jaar voor een item.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.