Duitse bond ergert zich aan gedrag van Frankfurt in zaak 'trainerbeuker'

Reacties

Ronny Zimmermann, vice-president van de Duitse voetbalbond, heeft uitgehaald naar Eintracht Frankfurt na de beslissing om in beroep te gaan tegen de schorsing van aanvoerder David Abraham. De Argentijnse verdediger van Eintracht Frankfurt werd voor zeven weken geschorst nadat hij SC Freiburg-trainer Christian Streich omver had gelopen.

Duitse bond ergert zich aan gedrag van Frankfurt in zaak 'trainerbeuker'
© Pro Shots

Abraham baarde zondag opzien door in de extra tijd van het uitduel met Freiburg bij de zijlijn dwars door de 54-jarige Streich te lopen toen hij een ingooi wilde nemen. Het had een massale vechtpartij tot gevolg, waarna Abraham en Freiburg-speler Vincenzo Grifo rood kregen (zie video onder).

Door de schorsing mag Abraham pas in 2020 weer in actie komen in de Bundesliga, daarnaast moet hij een boete van 25 duizend euro betalen. Frankfurt is het niet eens met de strafmaat en ging in beroep. Zimmerman geloofde zijn ogen niet toen hij las dat Frankfurt de straf niet direct accepteerde.

'Ik vind het raar', vertelde de beleidsbepaler van de bond aan het Duitse persbureau DPA. 'Als ik de beslissing mocht maken bij die club, had ik hem juist nog een extra week geschorst vanwege zijn gedrag.'

Een geïrriteerde Zimmerman gooit nog wat olie op het vuur. 'Dit ging alle perken te buiten, het zou fijn zijn als een club eens zijn verantwoordelijkheid neemt en iets geaccepteerd wordt. We praten altijd over waarden en normen in het voetbal, dit was het perfecte voorbeeld om te tonen dat we ons ook houden aan die waarden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Abraham
Meer over D. Abraham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.