Duitse bond en Flick nemen laatste twijfels over wisseling van de wacht weg

Reacties

Hansi Flick neemt na het EK het stokje over van Joachim Löw. De wisseling van de wacht bij de Duitse nationale ploeg is bezegeld.

Duitse bond en Flick nemen laatste twijfels over wisseling van de wacht weg
© Pro Shots

'Het ging ook voor mij allemaal heel snel, maar ik ben zeer gelukkig dat ik in de herfst aan de slag ga als bondscoach', zei Flick na het zetten van de handtekeningen. 'Ik heb er enorm zin in, want ik zie de klasse van de spelers. Er is alle reden om de komende eindtoernooien, en in het bijzonder het EK in 2024 in eigen land, met optimisme tegemoet te gaan.'

De aanstelling van Flick lag in de lijn der verwachtingen. Na het aangekondigde vertrek van Löw, die het na het EK voor gezien houdt bij Die Mannschaft, was de 56-jarige trainer van Bayern München de beoogde opvolger.

Flick maakte de weg vrij door zelf zijn doorlopende contract te laten ontbinden bij Bayern. Hoewel hij opperde dat er andere opties op tafel lagen, tekende een nieuw dienstverband bij de Duitse bond zich af. Eerder was hij onder meer als rechterhand van Löw verbonden aan de DFB. De laatste twijfels zijn nu weggenomen met het contract tot 2024.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.