Bevestiging van Duitse bond: gesprekken met Flick aanstaande

Reacties

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft bevestigd dat het binnenkort in gesprek gaat met Hansi Flick en Bayern München. De trainer van de Duitse recordkampioen is in beeld als opvolger van Joachim Löw.

Bevestiging van Duitse bond: gesprekken met Flick aanstaande
© Pro Shots

Flick maakte anderhalve week geleden na een onrustige periode bekend dat hij na dit seizoen wilde vertrekken bij Bayern. Dinsdag legde dat met Julian Nagelsmann, die voor 25 miljoen euro overkomt van RB Leipzig, zijn opvolger vast. En nu heeft de DFB tegenover persbureau SID ook bevestigd dat het binnenkort in gesprek gaat met Flick over de positie van bondscoach, die na het EK vrijkomt.

Al sinds Löw bekendmaakte dat hij komende zomer na het EK na vijftien jaar afscheid neemt van de nationale ploeg, zong de naam Flick rond als diens opvolger. 'Het is algemeen bekend dat Hansi Flick in hoog aanzien staat bij de DFB', reageert de bond. 'We kunnen met die achtergrond bevestigen dat we in gesprek zullen gaan met hem en de verantwoordelijken bij Bayern.'

De weg voor Flick naar de Duitse bond is vrij nu hij zijn in 2023 lopende contract na dit seizoen heeft laten ontbinden. De DFB heeft eerder al laten weten dat het niet van plan is een afkoopsom te betalen voor de 56-jarige trainer, die van 2006 tot 2014 al assistent was van Löw en daarna nog tweëenhalf als technisch directeur werkte bij de bond. Joshua Kimmich sprak al de hoop uit dat Flick bondscoach wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.