Duidelijkheid in Deventer over financiering uitbreiding Adelaarshorst

Reacties

Woensdagavond is er duidelijkheid gekomen over de verbouwing van De Adelaarshorst, de sfeervolle thuisbasis van Go Ahead Eagles. Grootaandeelhouder Kees Vierhouten neemt de uitbreiding van het stadion aan de Vetkampstraat voor zijn rekening, zo meldt hij op de officiële website van Go Ahead.

Duidelijkheid in Deventer over financiering uitbreiding Adelaarshorst
© Pro Shots

Zeker nu de rood-gelen in de Eredivisie spelen, is de uitbreiding van het stadion broodnodig. Iedere thuiswedstrijd in de competitie is stijf uitverkocht, en er is een wachtlijst voor seizoenkaarten. Zeven jaar geleden werd de capaciteit al opgehoogd naar tienduizend, maar door in ieder geval de IJsseltribune flink te vergroten moeten straks 12.500 mensen plaats kunnen nemen op de tribunes. De club had al jaren plannen voor deze uitbreiding en er waren ook gesprekken over met de gemeente Deventer, maar nu schept Vierhouten duidelijkheid.

'Na een goed gesprek met de burgemeester en wethouders van Deventer heb ik besloten om De Adelaarshorst persoonlijk voor mijn rekening te nemen als langetermijninvestering', aldus Vierhouten. De gemeente zal op zijn beurt zorgen voor een nieuw sportpark in de stad, waar de beloften en mogelijk later ook de A-selectie van Kowet kunnen gaan trainen.

Vierhouten is sinds deze zomer in het bezit van negentig procent van de aandelen van Go Ahead. Hij kocht het meerderheidsbelang over van Alex Kroes. Vierhouten is door het succes van onder meer zijn dierensupermarkt Jumper zeer vermogend, maar maakt in zijn bericht op de website duidelijk dat hij niet voornemens is om zijn geld in de selectie te steken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.