'Duel tussen kersverse kampioenen Italië en Argentinië in de maak'

Reacties

Italië en Argentinië staan mogelijk binnen afzienbare tijd tegenover elkaar in Napels. De kersverse continentale kampioenen gaan mede als eerbetoon aan Diego Maradona de degens kruisen.

'Duel tussen kersverse kampioenen Italië en Argentinië in de maak'
© Pro Shots

De plannen voor deze intercontinentale ontmoeting zijn volgens The New York Times in een vergevorderd stadium. Het is het resultaat van de verbeterde relatie tussen de Europese en Zuid-Amerikaanse bond.

De UEFA en de CONMEBOL werken al langer samen. In februari 2020 werd een samenwerkingsverband met handtekeningen bekrachtigd. Toen werd onder meer over een uitwisseling van arbiters en over intercontinentale wedstrijden gesproken.

Die uitwisseling van scheidsrechters heeft deze zomer plaatsgevonden bij de strijd om de Copa América en de Europese titel. De strijd tussen de twee kampioenen moet het volgende tastbare resultaat zijn van de samenwerking.

De ontmoeting tussen Italië en Argentinië zou plaats moeten vinden in Napels, ook als eerbetoon aan de Argentijn die een legende werd in die stad en ver daarbuiten: Maradona.

De laatste keer dat de twee landen elkaar in Napels troffen was in 1990, toen Maradona de Italiaanse harten brak in de halve finale van het WK. Na strafschoppen werd het gastland uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.