Duel met Ajax wordt race tegen de klok voor Alexander-Arnold

Reacties

Het is onzeker of Trent Alexander-Arnold van de partij is als Ajax op 1 december op bezoek komt bij Liverpool. Volgens Engelse media houdt een kuitblessure de rechtsback waarschijnlijk vier weken aan de kant.

Duel met Ajax wordt race tegen de klok voor Alexander-Arnold
© Pro Shots

Alexander-Arnold viel zondag uit in de topper tegen Manchester City (1-1). Door zijn kuitklachten werd hij in de 63ste minuut vervangen door James Milner en moest hij ook afzeggen voor het Engelse elftal.

De afwezigheid van de Engelse verdediger bezorgt manager Jürgen Klopp direct een probleem. Een goed alternatief is immers niet echt voorhanden in de selectie van Liverpool. De negentienjarige Neco Williams kan hem vervangen, maar verder zijn er weinig opties. De multifunctionele Milner kan op de rechtsbackpositie uit de voeten en dat geldt ook voor Joe Gomez. Die laatste is evenwel weer nodig in de as van de defensie, waar de Engelse koploper onder meer te stellen heeft met de afwezigheid van Virgil van Dijk.

Alexander-Arnold was dit seizoen in alle Champions League-optredens en wedstrijden in de competitie van de partij en is vanwege zijn creativiteit belangrijk in het spel van Liverpool.

Door de blessure mist hij waarschijnlijk de Premier League-wedstrijden tegen Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit). Voordat Ajax op bezoek komt in de Champions League krijgt Liverpool op 25 november ook nog visite van Atalanta Bergamo.

Liverpool
Liverpool
1 - 0
Ajax
Ajax
UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer T. Alexander-Arnold
Meer over T. Alexander-Arnold
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.