Dubbelslag voor Leicester: Vardy én Ranieri gelauwerd

Reacties

Jamie Vardy en manager Claudio Ranieri zijn in de prijzen gevallen. De 28-jarige topscorer en de manager van de sensationele Premier League-koploper Leicester City zijn benoemd tot Speler en Manager van de Maand in Engeland.

Dubbelslag voor Leicester: Vardy én Ranieri gelauwerd

Vardy prolongeert daarmee zijn ereprijs, die hij in oktober ook al in de wacht sleepte. In de drie duels van november vond de viervoudige Engelse international telkens één keer het net. In totaal staat de teller van de spits, die dit seizoen zijn grote doorbraak kent na lang in de onderste regionen van het Engelse voetbal te hebben vertoefd, op veertien treffers. Daarmee is hij met drie goals voorsprong op Romelu Lukaku van Everton topscorer van de Premier League. Tekenend is dat Riyad Mahrez, de spelmaker van The Foxes,  in dat klassement met tien treffers de derde stek bezet.

Vardy zette dit seizoen een illuster Premier League-record op zijn naam. Hij scoorde in elf opeenvolgende competitieduels. Op bezoek bij Swansea City kwam er een einde aan die reeks. De spits nam het record wel over van Ruud van Nistelrooy, die de mijlpaal op zijn naam had staan met tien trefzekere wedstrijden op rij.

Behalve Vardy viel ook zijn trainer in de prijzen. Waar Ranieri vorige maand nog zijn meerdere moest erkennen in Arsenal-manager Arsène Wenger, was hij nu wel de uitverkorene. In de duels met Watford (2-1), Newcastle United (3-0) en Manchester United (1-1) bleef zijn ploeg immers ongeslagen. Mede daardoor is Leicester met 32 punten uit vijftien duels koploper en werd er slechts één keer verloren. Maandag wacht een nieuwe uitdaging; het thuisduel met de kwakkelende titelverdediger Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.