Druk op Van Bronckhorst neemt flink toe bij gefrustreerd Rangers

Reacties

Giovanni van Bronckhorst beseft dat het recente puntenverlies onacceptabel is bij een club als Rangers FC. De manager probeert rustig te blijven nu de crisis is verergerd.

Druk op Van Bronckhorst neemt flink toe bij gefrustreerd Rangers
© Pro Shots
St. Johnstone
St. Johnstone
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Rangers ging roemloos ten onder op het Champions League-podium. Dat er werd verloren van Napoli, Liverpool en Ajax was niet per se schokkend, maar de wijze waarop was wel pijnlijk. Rangers eindigde de poulefase met nul punten en een doelsaldo van -20 (2-22). In het Premiership is de achterstand op Celtic ook al opgelopen tot zeven punten. Na een gelijkspel bij Livingston twee weken geleden werd zondagmiddag verloren van St. Johnstone.

De directie van Rangers zat op de tribune bij de uitwedstrijd van Rangers en keek hoofdschuddend toe, zo was te zien op een foto die werd opgepikt door de BBC. Volgens het toonaangevende Britse medium staat de positie van Van Bronckhorst steeds meer ter discussie. Voormalig Rangers-speler Neil McCann zag als analist bij de BBC hoe de druk vat kreeg op Van Bronckhorst: 'Ik lette op zijn lichaamstaal en hij oogde gefrustreerd. Een achterstand van zeven punten op Celtic is erg zorgwekkend.'

Het Schotse The Daily Record beschrijft hoe vanuit het uitvak veel kritiek klonk in de richting van de Nederlandse manager. Een groep van ongeveer vijftig boze Rangers-fans wachtte buiten het stadion om verhaal te halen.

Van Bronckhorst zelf probeerde rust uit te stralen in gesprek met een BBC-verslaggever: 'Ik ben teleurgesteld, natuurlijk. De teleurstelling overheerst als je geen punten pakt. We hadden de kansen om de wedstrijd in de eerste dertig minuten al in het slot te gooien, maar dat deden we niet en dat brak ons op. Drie punten laten liggen is altijd slecht, ongeacht de fase van het seizoen. In de laatste drie duels hebben we nu vijf punten laten liggen. Dat is onacceptabel bij een club als Rangers.'

Van Bronckhorst keerde bijna een jaar geleden terug naar Glasgow om als manager aan de slag te gaan bij zijn oude club. Hij haalde met Rangers razendknap de finale van de Europa League, waarin werd verloren van Eintracht Frankfurt. In eigen land waren de prestaties minder sterk. Celtic onttroonde Rangers vorig seizoen als kampioen van Schotland en lijkt ook dit seizoen een maatje te groot voor het team van Van Bronckhorst. Rangers won wel een van de twee Schotse bekertoernooien vorig seizoen.

Premiership

Stand Premiership 2022/2023

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
30
2
1
103-25
+78
92
2
Glasgow Rangers
33
25
4
4
81-34
+47
79
3
Aberdeen
33
17
2
14
52-52
0
53
4
Heart of Midlothian
33
14
6
13
56-49
+7
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.