Druk op Schreuder neemt toe: 'Club Brugge móét nu kampioen worden'

Reacties

Het winnen van de dubbel zit er dit seizoen niet meer in voor Club Brugge. De formatie van trainer Alfred Schreuder verloor woensdag in de return van de halve finale van het bekertoernooi van AA Gent en liep zo een finaleplaats mis. Enkel het kampioenschap telt nu nog voor Club Brugge, waar Noa Lang opnieuw kritiek kreeg.

Druk op Schreuder neemt toe: 'Club Brugge móét nu kampioen worden'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 3
Gent
Gent

De Belgische krant Het Laatste Nieuws kwam na de uitschakeling van Club Brugge met een pijnlijke conclusie. Waar Gent doorstootte naar de finale en ook in Europa nog actief is, rest voor Club enkel nog de competitie. Gent speelt in de achtste finale van de Conference League tegen PAOK Saloniki. 'Wat in Brugge de ambitie was, is voor Gent realiteit', werd er geschreven.

Zo neemt de druk op Schreuder nu al toe. De trainer werd in januari aangesteld als opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement. De uitschakeling in het bekertoernooi is een van de eerste grote tegenvallers voor Schreuder, die in de competitie ook al met 1-2 verloor van Gent. 'Club Brugge moet straks kampioen worden. Zo niet, is het een nul over de hele lijn', concludeerde Het Laatste Nieuws.

Dat Club Brugge in de Champions League strandde in de groepsfase, is gezien de tegenstand niet vreemd. De Belgen werden gekoppeld aan Paris Saint-Germain, Manchester City en RB Leipzig. In de Belgische competitie is het verrassend genoeg het gepromoveerde Union Sint-Gillis dat bovenaan staan, met zeven punten meer dan Club Brugge. In de resterende vijf competitieduels moet de ploeg van Schreuder het gat proberen te verkleinen, om vervolgens in de play-offs toe te slaan.

Tegen Gent liep Club Brugge achter de feiten aan. Na de rode kaart voor Denis Odoi en de 0-3 van Laurent Depoitre was de wedstrijd al gespeeld, zag ook Schreuder. 'Wat ik in de kleedkamer aantrof? De jongens waren teleurgesteld dat ze de finale niet haalden', zei de trainer tegen Sporza. 'Ze beseffen ook dat ze er zelf schuldig aan zijn geweest. Ach, dit hoort bij topvoetbal. Onze reactie zaterdag wordt belangrijk.'

Lang
Ook klonk er kritiek op Lang, die volgens Het Nieuwsblad nog altijd zoekende is bij Club Brugge. Dat zag ook Sporza-analist Eddy Snelders. 'Hij zakte opnieuw door de ondergrens. Het was niet de eerste keer de voorbije weken. Hij holt duidelijk achter zijn beste vorm aan. Zelfs toen het geheel draaide tegen Antwerp was hij te onopvallend. Club moet hopen dat ze de beste Noa Lang snel terugkrijgen.'

Pro League

Stand Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Union Sint-Gillis
34
24
5
5
78-27
+51
77
2
Club Brugge
34
21
9
4
72-37
+35
72
3
Anderlecht
34
18
10
6
72-36
+36
64
4
Antwerp
34
19
6
9
55-38
+17
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.