Druiven zuur bij PSG: 'Bij ons werd tegen Maccabi na negentig minuten afgefloten'

Paris Saint-Germain zag woensdag de groepswinst door de vingers glippen door de late goal van Benfica in Israël. Bij de sterrenformatie overheerste de berusting.

Juventus
Juventus
1 - 2
PSG
PSG

Christoph Galtier was op de hoogte van het onwaarschijnlijke scenario, waarin het aantal gemaakte uitdoelpunten de doorslag zou geven. Zijn ploeg werd door de zesde treffer van Benfica in de extra tijd het kind van de rekening. 'Deze groepsfase was irrationeel', keek de PSG-trainer terug. 'We hebben twee keer gewonnen van Juventus en dat is nog nooit eerder gebeurd. In de negentigste minuut waren we blij, twee minuten later…'

Galtier dacht na afloop terug aan vorige week, toen er nauwelijks extra tijd was bijgetrokken in het duel met Maccabi Haifia. 'Met een 7-2 voorsprong vorige week stopten we in de negentigste minuut', mopperde de coach. Eén doelpunt meer toen had nu het verschil gemaakt.

Nu leerde de score bij Maccabi Haifa - Benfica dat PSG als nummer twee naar de knock-outfase gaat. Galtier maakte er geen halszaak van. 'Als je ver wil komen in deze competitie, dan moet je grote ploegen verslaan. Laten we de loting afwachten en zien wie we treffen.'

Soortgelijke woorden werden opgetekend uit de mond van Kylian Mbappé. 'We waren tijdens de wedstrijd niet op de hoogte. Aan het einde probeerden ze ons te waarschuwen. Maar toen was het al te laat', aldus de Franse aanvaller. 'Het maakt niet. We hebben ons gekwalificeerd en helaas niet de groepswinst gepakt. We zullen zien wat de loting brengt.'