Drita en Decic mogen beide nog dromen van bezoek aan De Kuip

Drita heeft in de eerste voorronde van de Conference League nipt gewonnen van Decic, dat de wedstrijd met tien man eindigde. De winnaar van deze dubbele confrontatie treft over twee weken Feyenoord.

De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd in het Gjilan City Stadion, want al na drie minuten was het 0-1 door een treffer van Ilir Camaj. Daarmee bezorgde hij Decic, dat afgelopen seizoen als derde eindigde in Montenegro, een droomstart. Drita liet echter zien over enorm veel veerkracht te beschikken, want de ploeg van trainer Ardian Nuhiu boog de achterstand om in een overwinning.

De nummer twee van Kosovo kwam in de elfde minuut al op gelijke hoogte via Almir Ajzeraj en het enorme overwicht, Drita had over de hele wedstrijd veertien doelpogingen tegenover drie voor Decic, werd in de 78ste minuut ook in de score uitgedrukt. Marko Simonovski maakte twaalf minuten voor tijd 2-1. Twee minuten later kreeg Jonathan Dresaj een rode kaart, waardoor Decic opnieuw een tik kreeg.

Desondanks bleef het 2-1 in Gjilan, waardoor beide clubs nog mogen blijven dromen van een plek in de tweede voorronde van de Conference League. Op 22 en 29 juli is daarin Feyenoord de volgende tegenstander.