Drie wijzigingen bij Ajax: Blind voor het eerst in lange tijd op de bank

Reacties

De opstelling van Ajax voor de laatste groepswedstrijd in de Champions League is bekend. Alfred Schreuder wijzigt zijn basiself tegen Rangers FC op drie plekken ten opzichte van het verloren thuisduel met Liverpool.

Drie wijzigingen bij Ajax: Blind voor het eerst in lange tijd op de bank
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Owen Wijndal heeft zijn eerste basisplaats sinds het competitieduel met FC Groningen (6-1 zege) van 14 augustus. De linksback stond daarna meerdere weken aan de kant met een blessure. In de laatste twee competitiewedstrijden speelde hij de gehele tweede helft, maar nu doet Schreuder vanaf het begin een beroep op Wijndal. Daley Blind wordt voor het eerst sinds de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis van 22 januari, 285 dagen geleden, niet opgesteld bij Ajax.

Op het middenveld krijgt Kenneth Taylor de voorkeur boven Davy Klaassen. Vorige week was Taylor net hersteld van een knieblessure en viel hij in de tweede helft in. In de punt van de voorhoede speelt Mohammed Kudus in plaats van Brian Brobbey, die kampt met lichte klachten. Ajax meldt dat hij niet fit genoeg is om te beginnen.

In de laatste groepswedstrijd kan Ajax zich definitief verzekeren van een vervolg in Europa na de winterstop. Alleen als Ajax met minstens vijf doelpunten verschil verliest, loopt het plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League mis.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Bergwijn, Kudus, Tadic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.