Drie keer is scheepsrecht voor Spaanse droom Traoré

Reacties

Adama Traoré maakt zich dan eindelijk op voor een Spaanse interlandcarrière. Na anderhalf jaar touwtrekken staat de spits aan de vooravond van zijn definitieve keuze.

Drie keer is scheepsrecht voor Spaanse droom Traoré
© Pro Shots

De 24-jarige Traoré stond voor een dilemma. Kiezen voor zijn geboorteland Spanje, of voor Mali, het land van zijn ouders? Beide landen maakten de aanvaller van Wolverhampton Wanderers de laatste achttien maanden het hof.

Vrijdag kreeg hij weer een uitnodiging van de Spaanse bondscoach Luis Enrique, die daarmee het voorbeeld volgde van zijn Malinese collega Mohamed Magassouba. Drie dagen eerder was er namelijk een invitatie voor De Adelaars in de mailbox van Traoré gekomen.

Spanje genoot zijn voorkeur, maar Mali hield hoop. Twee keer eerder had Traoré een invitatie uit Spanje onbeantwoord moeten laten. Een blessure en een positieve coronatest hadden vorig jaar en in september voor uitstel gezorgd. Maandag meldde hij zich in het Spaanse kamp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik klop het eerst af, want het is nu de derde keer dat ik hem oproep', had Enrique vrijdag gezegd. 'Door omstandigheden heeft hij zijn debuut nog niet kunnen maken voor Spanje. Dit is de derde en hopelijk laatste keer, en kan hij eindelijk deel uitmaken van de groep.'

De Spaanse keuzeheer weet dat er kapers op de kust lagen. 'Hij is ook opgeroepen voor Mali. Het is uiteindelijk aan de speler een keuze te maken. Voor zover ik weet wil hij voor Spanje spelen en we zijn daar bijzonder blij mee. Hij is een compleet andere speler dan we hebben. Hij is een aanvaller met de kwaliteiten een defensie open te breken, zoals niemand anders dat kan.'

Dat kan Traoré laten zien in het Spaanse drieluik waarvoor hij geselecteerd is. Op 7 oktober staat het oefenduel met Portugal op het programma. Drie dagen later wacht de Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland en dan op 13 oktober tegen Oekraïne. Drie kansen op zijn debuut voor La Roja.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.