Drenthe en Real droom voor 13 miljoen

Royston Drenthe weet eindelijk waar hij aan toe is. Feyenoord en Real Madrid bereikten overeenstemming over de transfersom van de linksbenige middenvelder. De Spaanse club trekt dertien miljoen uit voor de jeugdinternational, zo bevestigde een zeer betrouwbare bron aan VI.nl.

Drenthe en Real droom voor 13 miljoen

Drenthe vliegt zo snel mogelijk naar de Spaanse hoofdstad om de laatste details te bespreken. De Rotterdammer tekent er zeer waarschijnlijk een vijfjarige verbintenis. Daarmee komt een eind aan de meest opzienbarende transferzaak deze zomer tot nu toe waarbij een Nederlandse speler is betrokken.

Vijf weken geleden meldde Real zich voor het eerst bij Feyenoord, kort daarna gevolgd door Chelsea. Drenthe liet zich toen ontvallen het liefst bij Feyenoord te willen blijven. Niet lang daarna zette de jeugdinternational zaakwaarnemer André Wasiman aan de kant en ging hij in zee met de meer ervaren Sigi Lens.

Ruim anderhalve week geleden liepen de onderhandelingen tussen De Koninklijke en Feyenoord vast, hoewel de Madrileense club op dat moment 12,5 miljoen euro zou hebben geboden. Op advies van Lens stapte Drenthe vervolgens naar de arbitragecommissie.

Feyenoord zou eerder zeventien miljoen euro voor de zelf opgeleide speler hebben gevraagd, maar neemt nu genoegen met vier miljoen minder. Ook ziet Feyenoord af van de wens dat Drenthe nog een seizoen op huurbasis in De Kuip te bewonderen zou zijn.

Bekijk hier al onze video's