Dramatische voorbereiding Real Madrid levert pijnlijke statistiek op

Reacties

Real Madrid begint komende zaterdag officieel aan het nieuwe seizoen. De Koninklijke trapt La Liga af met een uitwedstrijd tegen Celta de Vigo, dat een beduidend betere voorbereiding achter de rug heeft.

Dramatische voorbereiding Real Madrid levert pijnlijke statistiek op

Real beleefde afgelopen zondag een teleurstellende generale repetitie voor de seizoensouverture. In Rome speelde de equipe van Zinedine Zidane gelijk tegen AS Roma, waarna de Italianen de strafschoppen beter namen. Het paste in de voorbereiding van Real, die allesbehalve soepel verliep.

De Madrilenen speelden in totaal zeven vriendschappelijke wedstrijden en wonnen er maar twee. De 7-3 nederlaag tegen stadgenoot Atlético was het absolute dieptepunt. Het dagblad Marca berekende dat Real van alle ploegen in La Liga de slechste voorbereiding achter de rug heeft, Los Blancos pakten de minste punten en kregen de meeste doelpunten tegen.

De resultaten in de voorbereiding zeggen uiteraard niet alles. Real speelde vrijwel uitsluitend tegen erg sterke tegenstanders, terwijl bijvoorbeeld Granada vooral oefende tegen mindere goden. Toch zegt het iets over de status van het elftal van Zidane, dat niet meer zo onaantastbaar was als in zijn eerste periode als hoofdtrainer.

De Fransman greep de oefenduels ook aan om volop te wisselen met systemen en spelersrollen. Het is voor Zidane te hopen dat zijn ploeg in La Liga beter presteert, Real gaf deze zomer al ruim driehonderd miljoen euro uit aan een renovatie van de selectie. Mogelijk komt daar nog een aanvallende middenvelder bij, voor die positie is Donny van de Beek in beeld.

'Neymar wordt uitgekotst, maar hij is wel beter dan Hazard'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.