Real Madrid moet na spectaculaire helft ook buigen tegen AS Roma

Real Madrid heeft zondag in de laatste oefenwedstrijd in aanloop na strafschoppen verloren van AS Roma. De twee clubs maakten in Rome al het vuurwerk al voor de rust op.

AS Roma
AS Roma
ns
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Roma en Real vermaakten het publiek in de eerste helft met liefst vier doelpunten. Marcelo, door Zinedine Zidane opgesteld als linkshalf, had een belangrijke rol in de twee treffers van Real. Hij kreeg na ruim een kwartier de bal van Luka Modric, betrad het strafschopgebied, kapte naar binnen en schoot raak. Roma maakte na ruim een half uur gelijk na een fraaie aanval. Nicolo Zaniolo had ruimte aan de rechterkant en zette een sprint in. Met een bekeken pass over de grond vond hij Diego Perotti, die hard raak schoot.

Daarna volgden de goals elkaar in rap tempo op. Marcelo liet zich weer zien aan de kant van Real. Met een goede voorzet stelde hij Casemiro in staat om bij de tweede paal de bal achter keeper Pau López te koppen. Een minuut later stond het al 2-2. Cengiz Ünder had een geweldige steekpass op Edin Dzeko in huis en de afronding van de spits was net zo subliem, met een hard schot in het dak van het doel.

Bale en Kluivert
Gareth Bale kwam na 60 minuten weer eens in het veld voor Real. Hij werd in de eerdere drie oefenduels nog buiten de selectie gehouden. De Koninklijke wil graag van de aanvaller af, maar qua interesse houdt het niet over. Tegen Roma verving Bale Karim Benzema. Enkele minuten later viel Justin Kluivert aan de andere kant in voor Perotti. Een andere invaller, Luka Jovic, was namens Real tot twee keer toe dicht bij de 2-3, maar hij stuitte op López.

Met in de tweede helft een wisselfestijn en een stuk minder spektakel bleef het bij 2-2, waarna er strafschoppen werden genomen om te bepalen wie er met de zogeheten Mabel Green Cup naar huis mocht. Marcelo miste in die serie de vijfde penalty van Real, waardoor Roma er met de beker vandoor ging.

Voor Real was het duel de laatste voorbereiding op de competitiestart in Spanje, komende zaterdag met een bezoek aan Celta de Vigo. De Madrilenen wonnen in de voorbereiding van Fenerbahçe en Red Bull Salzburg, maar gingen tegen Bayern München, Tottenham Hotspur en Atlético Madrid ten onder.