Dramatische uitschakeling dreigt voor Noorwegen na uitvallen sterspeelster

Reacties

Noorwegen staat op de rand van uitschakeling op het WK. Na de nederlaag tegen Nieuw-Zeeland speelde het Noorse vrouwenelftal dinsdag gelijk tegen Zwitserland, waardoor de Noren nu laatste in poule A staan. Tot overmaat van ramp viel sterspeelster Ada Hegerberg nog voor de aftrap uit.

Dramatische uitschakeling dreigt voor Noorwegen na uitvallen sterspeelster
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
0 - 0
Noorwegen
Noorwegen

De tweede poulewedstrijd van Noorwegen begon door het uitvallen van Hegerberg rampzalig. De 28-jarige spits verscheen dinsdag wel op het veld voor de teamfoto en de volksliederen, maar haakte daarna alsnog af omdat ze tijdens de warming-up iets in haar lies voelde. 

Met vervangster Román Haug kreeg Noorwegen nog de nodige kansen om een doelpunt te maken, maar Haug kreeg de bal niet langs de Zwitserse doelvrouw Gaëlle Thalmann. Ook andere Noorse speelsters slaagden er niet in om de Thalmann te passeren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Zwitserland heeft daardoor goede papieren om de volgende ronde te bereiken. Het team staat op vier punten en heeft een doelsaldo van +2, gevolgd door Nieuw-Zeeland en de Filippijnen met drie punten. Noorwegen heeft door het gelijkspel één punt. In de laatste groepsfasewedstrijd spelen Zwitserland en Nieuw-Zeeland tegen elkaar en de Filippijnen en Noorwegen.

Vrouwen WK

Stand Groep A Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
3
1
2
0
2-0
+2
5
2
Noorwegen
3
1
1
1
6-1
+5
4
3
Nieuw-Zeeland
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Filippijnen
3
1
0
2
1-8
-7
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Noorwegen Vrouwen
Meer over Noorwegen Vrouwen
Meer Vrouwen WK
Meer over Vrouwen WK
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.