Defensief gestuntel leidt oefennederlaag Oranje Leeuwinnen in

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdag geen beste beurt gemaakt. In een oefenwedstrijd in het Haagse Bingoal Stadion verloor de ploeg van Andries Jonker met 0-2 van Noorwegen. De doelpunten, allebei na rust, werden bovendien op kinderlijke wijze weggegeven.

0 - 2
Noorwegen
Noorwegen

In de derde minuut kwam Lisa Doorn goed weg. De centrumverdediger controleerde de bal zeer slecht, waarna ze de Noorse spits vloerde die vrij op keeper Daphne van Domselaar af had kunnen lopen. In een officiële wedstrijd was een rode kaart de enige denkbare sanctie geweest, omdat het een oefenwedstrijd was kwam Doorn weg met een gele kaart.

Victoria Pelova kwam als eerste dicht bij een doelpunt, haar poging vanaf randje zestien werd uit het doel geranseld door doelvrouw Aurora Mikalsen. Het was ook Pelova met de eerste opgelegde kans van de wedstrijd. Van dichtbij schoot de speelster van Ajax de bal in het zijnet. Mikalsen faciliteerde de volgende kans voor de ploeg van Andries Jonker: de keepster had tot dan toe prima gereageerd op hoge ballen, maar liet deze los. Jill Roord schoot richting doel, maar er stond nog een Noor op de lijn om de 1-0 te verijdelen. Zodoende gingen de ploegen zonder doelpunten rusten.

Het eerste grote gevaar kwam na rust van de bezoekers. Kerstin Casparij liet zich makkelijk van de bal zetten door Amalie Eikeland, die met haar schot van net binnen het strafschopgebied de lat trof. Iets na het uur kwam Noorwegen ook daadwerkelijk op voorsprong. Na een vrije trap waarbij Nederland slecht oplette kwam er een voorzet van de Noren, die binnengelopen werd door Sophie Haug.

Een ruim kwartier voor tijd werd de oefenwedstrijd beslist door een eigen doelpunt van Sherida Spitse, die de bal helemaal verkeerd raakte. Ook keepster Van Domselaar ging niet vrijuit, zij had die bal moeten keren maar liet dat na. In de slotfase mocht Nederland nog van geluk spreken dat de uitslag niet nog verder werd opgevoerd: de Noorse dames lieten na te profiteren van nog meer verdedigende onkunede van de Oranje Leeuwinnen. Zodoende bleef het bij 0-2.