Dost speelt ongelukkige rol in eerste verlies Keizer

Reacties

Marcel Keizer is in zijn achtste duel op de bank van Sporting Portugal zijn ongeslagen status verloren. Vitória Guimarães zorgde zondag voor de primeur.

Dost speelt ongelukkige rol in eerste verlies Keizer
Vitória Guimarães
Vitória Guimarães
1 - 0
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Aan complimenten en loftuitingen geen tekort na zijn voortvarende start als trainer van Sporting Portugal. Zijn eerste zeven duels leverden zeven zeges op met de overtuigende doelcijfers 30-8. Keizer was de eerste die in de tijden van euforie ook op de rem trapte.

De trainer wees daarbij ook op de kracht van Vitória Guimarães, dat al sinds 23 september ongeslagen was. Die kracht ondervond Sporting zondag ook. Halverwege de eerste helft keken Os Leões tegen een achterstand aan. Bas Dost speelde daarin een rol.

De topscorer was zijn defensie bij een corner van Vitória Guimarães te hulp geschoten. De spits bood uitkomst met het hoofd, maar de afvallende bal werd een prooi voor Tozé. De aanvallende middenvelder had het geluk dat zijn schot van afstand van richting werd veranderd, waardoor hij kon juichen.

In de tweede helft kwam Sporting enkele keren goed weg. Vitória-invaller Ola John nam kort na zijn entree het doel van de gasten onder vuur. De enkelvoudig Oranje-international, die na zijn avontuur bij Benfica afgelopen zomer neerstreek bij Guimarães, vond Renan Ribeiro op zijn weg.

De goalie van Sporting ontsnapte niet veel later aan groter leed. Scheidsrechter Luis Godinho had hem al een rode kaart voorgehouden na een overtreding op de doorgebroken Alexandre Guedes, die Vitória ook een strafschop leek op te leveren. Maar na het raadplegen van de videoarbiter werden alle straffen ingetrokken, Guedes stond bij de aanval buitenspel.

De ontsnapping bood geen redding. Vitória Guimarães liet weliswaar na de genadeklap uit te delen, maar Sporting was ondanks een overwicht niet bij machte de achterstand weg te werken. Na zeven zeges was er zodoende de eerste nederlaag voor Keizers Sporting, dat bovendien voor het eerst onder de Nederlandse trainer niet tot scoren kwam.

Sporting is er door de nederlaag ook niet in geslaagd de tweede plaats te heroveren op Benfica, dat eerder op de dag met 6-2 had gewonnen van Sporting Braga. 

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.