Dortmund ziet ruildeal met Barça niet zitten: 'We gaan hem niet verkopen'

Reacties

Barcelona kan Thomas Meunier van het lijstje halen met mogelijke versterkingen. Borussia Dortmund is niet van plan de Belgische rechtsback in de laatste week van de transfermarkt nog te laten vertrekken, zo heeft technisch directeur Sebastian Kehl laten weten.

Dortmund ziet ruildeal met Barça niet zitten: 'We gaan hem niet verkopen'
© Pro Shots

Meunier kwam volgens Spaanse media in beeld bij Barcelona, nadat César Azpilicueta toch zijn contract bij Chelsea verlengde. Trainer Xavi zou in de dertigjarige Belg een geschikte kandidaat zien om de rechtsbackpositie te versterken. Volgens Sport dacht Barça eraan om Meunier te betrekken in een ruildeal met Sergiño Dest, maar dat ziet Dortmund niet zitten.

'De transfermarkt is nog een week open, maar het is niet onze intentie om Thomas Meunier te verkopen', zei Kehl donderdag tijdens een persmoment. Zelf zou Meunier een transfer wel zien zitten, maar dat geldt niet voor Dortmund. 'Het zal vanaf maandag in algemene zin nog een wilde achtbaanrit worden, maar we zijn op dit moment absoluut niet van plan hem te verkopen.'

'Het is alsof een zevenjarige op de PlayStation de aankopen van Barça doet'

Zo moet Barcelona verder zoeken naar een rechtsback. Volgens Spaanse media is Juan Foyth de eerste keus, maar de Argentijnse international heeft een afkoopsom van 42 miljoen euro in zijn contract staan bij Villarreal. Daardoor is een transfer op dit moment financieel niet haalbaar voor de Catalanen, die ook nog een linksback zoeken. Marcos Alonso (Chelsea) is daarvoor de eerste optie.

Voordat Barça weer kan schakelen op de transfermarkt, moet het spelers van de hand doen. Samuel Umiti is donderdag voor een seizoen verhuurd aan Lecce, maar dat is niet genoeg. Ook Dest en Memphis Depay staan nog op de nominatie om te vertrekken. Met Martin Braithwaite is de club in gesprek over een contractontbinding, terwijl Pierre-Emerick Aubameyang op weg is naar Chelsea.

Frenkie de Jong
En dan is er natuurlijk nog de soap rond Frenkie de Jong. Barcelona wil dat de Oranje-international genoegen neemt met een salarisverlaging, anders moet hij vertrekken. Bayern München, Chelsea en Manchester United zouden allemaal in de markt zijn, zelf wil De Jong het liefst blijven. Zijn zaakwaarnemer Ali Dursun zou donderdag zijn gearriveerd voor gesprekken met Barça.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.