Milik landt in Turijn: Engelse route lijkt enige uitweg voor Memphis

Reacties

Arek Milik is donderdagmiddag geland in Turijn om zijn overstap naar Juventus af te ronden. De komst van de Poolse spits lijkt te betekenen dat Memphis Depay niet naar de Italiaanse grootmacht zal overstappen.

Milik landt in Turijn: Engelse route lijkt enige uitweg voor Memphis
© Pro Shots

De grote Italiaanse sportkranten meldden eerder deze week al dat Juve een keuze zou maken tussen Milik en Memphis. Aanvankelijk leek de Oranje-international de voorkeur te krijgen. Barcelona was zelfs bereid de 28-jarige aanvaller transfervrij te laten vertrekken, maar de salariseisen van Memphis zouden een obstakel vormen. De Oude Dame schakelde daarna door naar Milik, die op huurbasis overkomt van Olympique Marseille. Volgend jaar treedt een verplichte optie tot koop in werking van naar verluidt acht miljoen euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als de medische keuring geen problemen aan het licht brengt, keert Milik na anderhalf jaar terug in de Serie A. Van augustus 2016 tot januari 2021 kwam de ex-Ajacied al uit voor Napoli, waar hij 48 keer scoorde in 122 officiële duels. Tijdens zijn verblijf in de Zuid-Italiaanse metropool werd Milik ook al gelinkt aan Juve, maar die pikante overstap kwam er niet. Nu belandt de 62-voudig international van Polen via een omweg alsnog in Turijn, waar hij trainer Massimiliano Allegri meer opties in de voorhoede moet bieden.

De toekomst van Memphis blijft een week voor de transferdeadline zo ongewis. Volgens Marca is een terugkeer naar Manchester United een optie. De club van manager Erik ten Hag zou bereid zijn om tien miljoen euro te betalen voor de ex-PSV'er, die van 2015 tot 2017 ook al anderhalf jaar op Old Trafford speelde. Ondertussen staat Barcelona ook op het punt Pierre-Emerick Aubameyang te verkopen. De Gabonese spits keert een half jaar na zijn komst terug naar de Premier League, naar Chelsea om precies te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.